Naine, kelle aknepildist tehti meem, postitas kiusajatele videovastuse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ashley VanPevenage/Ekraanitõmmis videost

Ashley VanPevenage on Washingtonist pärit 20-aastane neiu, kes avastas üks päev, et tema meigifotost on tehtud meem, mis ühtäkki hakkas internetis kulutulena ringi levima koos väga õelate kommentaaridega. 

Kogu lugu sai alguse jaanuaris, kui Ashley sõbranna, kes peab meigiteemalist Instagrami kontot, avaldas foto Ashley näost ilma meigita ja tugeva meigiga. Kuna neiul tekkis bensoüüli vastu tugev allergiline reaktsioon, kattus ta näonahk vistrikega ning ta vajas nende peitmiseks rohke meigi abi, vahendab Daili Mail. 

Meigifoto osutus niivõrd silmatorkavaks, et kui üks naisterahvas postitas selle Twitterisse kommentaariga «Ma ei saa aru, kuidas keegi saab millegi sellisega hakkama, aga mina ei suuda isegi ühte vistrikku peita», leidus kiiresti teisigi, kes hakkasid fotot edasi levitama. 

Peagi sattus pilt edasi ühe menuka paroodiakonto seinale, millel on üle 5 miljoni jälgija. Sealt edasi läks kõik allamäge, sest üks pahatahtlik mees avaldas meemi uuesti kommentaariga «Siin on põhjus, miks *** tuleb esimesel kohtingul ujuma viia.» Nii sai alguse naise häbistamine, sest üha rohkem leidus pildi levitajaid, kes kasutasid fotot põhjendusena, miks mehed «ei suuda naisi usaldada».

Pilt Ashley näost on levinud mööda internetti juba kuid ja see on mõjunud väga rängalt naisele, kes on lugenud enda kohta eriti õelaid ja halvustavaid kommentaare. Nii otsustas ta postitada Youtube’i video, milles selgitab enda tundeid ja seda, kuidas meemi levik on talle mõjunud. 

«Mõni päev loen kommentaare ja näen, kui julmad võivad inimesed olla,» ütleb ta videos. «Õnneks ei ole minu pere pidanud ahistajatega kokku puutuma, ainult mina.» Kuna foto levikut pole võimalik peatada, tahtis neiu kõigile teada anda, et see on just tema seal pildil ja ta ei lase sel oma enesehinnangut rohkem mõjutada. Meemile vaatamata on ta enesekindel ja meeldib iseendale. 

«Minu nõuanne inimestele, kes peaksid kunagi midagi sarnast kogema - pole oluline, mida inimesed sinu kohta ütlevad või mida nad sinust arvavad. Kõik on ilusad nii seest kui väljast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles