Video tõestab, et juhtivatel kohtadel on häbiväärselt vähe naisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naisteajakiri Elle tegi originaalse video, kus on selgelt illustreeritud, kui vähe naisi on juhtivatel kohtadel. Videos on kasutatud erinevaid fotosid, kust on mehed fototöötluse abil eemaldatud ja tänu sellele on hästi näha, et naisi võiks alati rohkem olla.

Fotod on võetud näiteks poliitikute kogunemistelt, ÜRO koosviibimistelt, saatest «Saturday Night Live», «Meisterkokk», BBC saatest «Question Time» jm. Töödeldud fotode eesmärgiks on näidata, et mõjuvõimsad naised on sageli üksi.

Video on osa ajakirja Elle kampaaniast #MoreWomen, millega soovitakse tõmmata tähelepanu naistele ja sellele, et naisi võiks juhtivatel kohtadel rohkem olla. Ajakirja kultuuriosa juht Lena de Casparis ütles, et liiga palju on selliseid näiteid, kus naisi esindab vaid üksainus naine. «Äris, muusikas, kunstis ja meedidas on väga vähe näiteid sellest, et naised oleksid ülekaalus,» märkis ta. 

«Meie jaoks on tipus ruumi rohkem kui ühele. Ühe naise edu muudab iga naise tugevamaks,» jätkas de Casparis. 

2014. aasta lõpus viidi läbi kampaania nimega No More Page 3, mille raames lõigati ajalehe The Sun kuue kuu numbritest välja kõik mehed ja naised. Mehi kujutati fotodel alati aktiivsena, nad ei poseerinud peaaegu kunagi. Naised olid aga passiivsed ja rõhuti nende välimusele. Meeste fotosid vaadates võis näha elu, kuid naiste fotod olid üsna võltsid. 

Vaata ajakirja Elle kampaania videot! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles