Margit Härma: kui suur on sinu maailm?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Härma.
Margit Härma. Foto: Erakogu

Mind kutsuti tagasi kooli. Õnneks mitte kohustuslikus korras oma haridust täiendama, vaid tundi andma, minu vana kooli juubeli puhul. Esimese hooga mõtlesin: «Issand, mul on ju niigi palju parajasti käsil, ja mida mul üldse on õpetada!?» Samas lubati mul lahkelt valida, millist ainet ja millal soovin õpetada, ning mina otsustasin kodanikuõpetuse kasuks, et rääkida vastutustundlikust ettevõtlusest.

Alles paar nädalat tagasi oli Kumus vastutustundliku ettevõtluse konverents, kus ka minul oli võimalus auditooriumi ees oma mõtteid jagada. Samal teemal olen siin ja seal kõnelenud varemgi. Vahel tekib küsimus, kas tõesti on vaja vastutustundlikkusest nii palju rääkida. See oleks nagu meeldetuletamine, et pärast tualetis käimist tuleb käsi pesta või et poest pole ilus kommi varastada. Aga siis tuleb jälle ilmsiks mõni korruptsiooniskandaal, millesse on segatud meie tipp-poliitikud, või annab meedia teada, et heausklikele tarbijatele on müüdud ussimunade ja kolibakteritega mulda juurikate kasvatamiseks, või leitakse koormatäite kaupa mahamaetud ehitusjäätmeid, mille töötlemise eest klient on raha maksnud, või tabatakse rahvusvaheline suurettevõte lauspettuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles