Naised, kes on kritiseerijatele julgelt vastu astunud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja People kõige ilusam naine Pink
Ajakirja People kõige ilusam naine Pink Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Paljud inimesed võtavad endale liiga tihti õiguse teiste välimust kritiseerida. Tihtipeale jääb see kriitika ühepoolseks – kritiseerija saab end välja elada ja kritiseeritav võtab info vastu, kuid ei vasta sellele. Ent on ka selliseid naisi, kes ei ole nõus vaikides kannatama.

Marie Claire tõi välja mõned julged naised, kes on kritiseerijatele vastu astunud.

Sarah Harris

Daily Mail avaldas Austraalia telesaatejuhist Sarah Harrisest raseduse ajal tehtud foto ja internetis ei võetud seda kuigi leebelt vastu. Harris polnud aga valmis kriitikat vaikides taluma ja astus kritiseerijatele julgelt vastu. Ta võttis sõna kõigi rasedate naiste eest, kes ei ole oma välimuse suhtes kuigi enesekindlad, ja saatis kritiseerijad pikalt.

Ricki-Lee Coulter

Austraalia laulja ja laulukirjutaja Ricki-Lee Coulter soovis fännidega jagada meigivaba fotot endast, vastutasuks sai ta kõvasti kriitikat. Coulteril on tedretähnid ja ta tunnistas foto juures, et väiksena ta vihkas neid, kuid nüüd on õppinud neid armastama. Kriitikutele oli Coulteril aga järgmine sõnum: «Mind teeb väga kurvaks see, et maailmas on inimesi, kes elavad nii õnnetut elu, et nad pööravad puhta ja ilusa mälestuse negatiivseks ning inetuks. Palun tehke minule ja kõigile teistele siin teene ning ärge jälgige enam minu lehekülge. Minge muretsege omale elu.»

Gigi Hadid (Sipa)
Gigi Hadid (Sipa) Foto: BFA/David X Prutting/BFA/Sipa USA

Gigi Hadid

20-aastane tippmodell võttis hiljuti oma kehakriitika asjus sõna Instagramis. Hadid on enda sõnul saanud sotsiaalmeedia vahendusel ohtralt õelaid kommentaare ning ta tuletas oma fännidele meelde, et 1) ka teda painab ebakindlus; 2) esindab uhkusega kehatüüpi, mida varem kõrgmoes ei kasutatud. «Õelad kommentaarid ei tekita minus tunnet, et peaksin oma keha muutma,» kirjutas Hadid.

Serena Williams

Serena Williams on väga edukas sportlane ja võib jääda mulje, et miski ei suuda seda naist morjendada. Ometi on Williams tunnistanud, et ka tema on oma keha kohta saanud negatiivseid kommentaare, kuid armastab ennast teiste arvamusest hoolimata. «See olen ju mina, ma armastan ennast. Ma olen õppinud ennast armastama. Ma olen kogu elu selline olnud ja ma aktsepteerin seda. Mulle meeldib mu välimus. Mulle meeldib, et ma olen täisväärtuslik naine, ma olen tugev, võimas ja ilus. Ja selles pole midagi halba,» ütles Williams.

Chrissy Teigen (Scanpix)
Chrissy Teigen (Scanpix) Foto: SCANPIX

Chrissy Teigen

Modell Crissy Teigen võib ju sotsiaalmeedias üsna aktiivne olla, ent see ei tähenda, et naine ootaks negatiivseid kommentaare või kriitikat. «Samahästi võiks minna kellelegi ukse taha, lasta uksekella ja öelda: «Sa oled paks.» Ma ei saa aru, kas inimesed peavad end julgeks või mis. Kui keegi tahab minu kohta midagi negatiivset kirjutada, siis pole tarvis mind selles kommentaaris ära märkida,» sõnas Teigen. 29-aastasel modellil on sotsiaalmeedias üle kolme miljoni järgija ja enda sõnul üritab naine ikka võimalikult palju fännide tagasisidet lugeda.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence on hetkel küll edukas näitleja, kuid karjääri algusaastatel öeldi talle, et ta oleks edukam, kui ta võtaks natuke kaalust alla. «Mulle öeldi, et ma olen paks ja kui ma kaalust alla ei võta, siis mind lastakse lahti. Mulle näidati fotosid, kus ma olin peaaegu alasti ja öeldi, et ma kasutaksin neid pilte motivatsiooni leidmiseks,» meenutas Lawrence. Teatavasti keeldus ta oma välimust muutmast ja ta ei tunne, et peaks edu nimel saledam olema.

Amy Schumer (Reuters)
Amy Schumer (Reuters) Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Amy Schumer

Kui Jeffrey Wells nimetas Schumerit «pontsakaks» ja «mitte kuigi atraktiivseks», otsustas naine talle Twitteri vahendusel vastata. Ta postitas endast alasti foto, mille juurde kirjutas: «Ma ei kavatse end muuta. Selline ma olengi. Jää siia või mine minema. Musid!» Kui ühes intervjuus Schumerilt selle kommentaari kohta küsiti, vastas naine: «Ausõna, ma ei hooli sellest üldse.»

Kristen Bell

Näitlejanna Kristen Bell puutus kriitikaga kokku raseduse ajal, kui mõned inimesed võtsid vaevaks tema kehakuju kommenteerida. Bellil oli neile aga hea vastus: «Minu enesehinnang ei sõltu su rõivasuurusest.»

Melissa McCarthy (Scanpix)
Melissa McCarthy (Scanpix) Foto: SCANPIX

Melissa McCarthy

Kui Max Reed kirjeldas McCarthyt kui «traktorisuurust» naist ja ütles, et McCarthy on oma «lühikese karjääri pühendanud sellele, et olla ülekaaluline ja häiriv», oli naine hämmingus. «Mõtlesin, et see inimene on oma elus küll väga halvas etapis, kuid mina olen väga õnnelik. Olen oma abikaasa ja lastega väga õnnelik inimene,» ütles näitlejanna vastuseks.

Khloe Kardashian

Khloe Kardashian on saanud oma kehakaalu kohta palju kriitikat, isegi oma emalt. Ta on tõsielusaates «Keeping Up With the Kardashians» rääkinud sellest, et teise inimese keha ei tohiks kunagi kritiseerida. Kui kriitikud võtsid sõna tema venna Robi kaalutõusu teemal, vastas Khloe: «Kui tühjad hinged osal teist on. Mul ajab südame pahaks see, kui kedagi kritiseeritakse tema välimuse pärast. Kasvage suureks!»

Adele (Scanpix)
Adele (Scanpix) Foto: SCANPIX

Adele

Lauljanna Adele on samuti saanud palju kehakaalukriitikat, kuid naine on kinnitanud, et on oma kaaluga väga rahul. «Ma pole kunagi tahtnud välja näha nagu ajakirjamodellid. Ma esindan suurt hulka naistest ja olen selle üle uhke,» lausus ta.

Jessica Simpson

2012. aastal sai Simpson raseduse ajal väga palju kriitikat oma keha kohta. Ta otsustas kriitikutele vastata pärast sünnitust: «Arvan, et iga rase naine võib süüa seda, mida ta ise tahab, peaasi, et ta hoiaks oma tervist. Ma ei lasknud meedial rikkuda oma elu üht ilusamat hetke.»

Demi Lovato (Sipa)
Demi Lovato (Sipa) Foto: Sipa USA/Sthanlee Mirador/Sipa USA

Demi Lovato

Demi Lovato veetis vahepeal kolm kuud taastusravil ja kui ta uuesti avalikkuse ette ilmus, andis tema kehakaal paljudele kõneainet. Naine kirjutas selle peale Twitteris, et on terve ja õnnelik ning kui kellelegi ta kehakaal ei meeldi, siis järelikult need inimesed ise pole õnnelikud.

Alyssa Milano

Kui koomik Jay Mohr ütles Alyssa Milano kehakaalu kohta, et naine näeb välja, nagu ta oleks äsja sünnitanud, vastas näitlejanna talle Twitteri vahendusel: «Väga kahju, et sa pidasid vajalikuks minu keha avalikult halvustada. Ole tubli ja jumal hoidku sind. Tervita minu poolt oma ilusat naist.» Headus on vahel parim vastumürk kurjusele.

Gabourney Sidibe (Scanpix)
Gabourney Sidibe (Scanpix) Foto: SCANPIX

Gabourney Sidibe

Näitlejanna Gabourney Sidibe vastas enda kehakaalu kritiseerinud inimestele: «Neile, kes kritiseerisid minu pilte, muidugi ma nutsin selle pärast, kui ma olin eile õhtul oma eralennukis ja sõitsin oma unistuste tööd tegema.»

Pink

Kuigi Pink on oma videotes väga sportlik ja suudab toime tulla ka üsna keeruliste tantsunumbritega, on temagi kehakaal kriitikutele ette jäänud. Pink vastas neile nõnda: «Ma tunnen end ilusana. Ma olen rahul ja õnnelik ning lasen oma tervel, volüümikal ja meeletult tugeval kehal natuke puhata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles