Uuring: Suurbritannia lapsed ei tule köögis toime

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring näitas, et Suurbritannia lapsed ei tea, mida köögis teha. Näiteks 70 protsenti lastest tunnistas, et nad ei oska muna keeta.

Neli last viiest tunnistas, et kuigi neile meeldib süüa teha, polnud kolmandik lastest kunagi köögivilju hakkinud ja 60 protsenti lastest ei oskaks tavalist salatit valmistada, kirjutab Daily Mail.

Ent uuringust selgus ka positiivseid asju. Näiteks need lapsed, kellele vanemad on õpetanud söögitegemist, ütlesid, et nemad naudivad seda tegevust. Selgus ka see, et 67 protsenti vanematest muretsevad, et nende lastel pole algteadmisi söögitegemise ja toidu osas. 

52 protsenti vanematest ütles, et nemad teevad oma lastele tunduvalt vähem ise süüa, kui nende vanemad tegid. 51 protsenti emadest-isadest sõnas, et vale toitumine võib nende laste tervist rikkuda. 

Uuringu raames küsitleti ka kokanduse õpetajaid, kes olid endi sõnul samuti šokeeritud, et lastel on söögitegemise osas niivõrd vähe teadmisi. Kahe lapse ema Farah Larnauti sõnas, et temal on alati väga lõbus oma lastega koos süüa valmistada. «Lapsed võivad olla lärmakad, tobedad ja naljakad, aga nad õpivad uusi oskusi ilma, et nad ise taipaksid, et neile õpetatakse midagi,» ütles Larnauti, kelle sõnul soostuvad lapsed ka tervislikke toite sööma rohkem siis, kui nad on ise saanud neid valmistada.

Uuringu viis läbi Future Foundation ja selle raames küsitleti 7500 last vanuses 7-14. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles