Viis reeglit, kuidas pärast trenni nälga vaigistada

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui teed trenni rohkem kui 60 minutit järjest, vajad kerget turgutust energiajoogi või -geeli näol ka treeningu ajal - see hoiab veresuhkru taseme stabiilsena ja pidurdab treeningujärgse tugeva näljatunde teket, kirjutab ajakiri Naised.
 

Samuti ei tohi vahele jätta treeningujärgset toidukorda - poole tunni jooksul pärast trenni peaks sööma tervisliku vahepala, mis võiks sisaldada häid süsivesikuid ja väherasvaseid valgurikkaid toiduaineid, näiteks kodujuustu või tailiha.

Treeningujärgse eine kalorsust tuleb jälgida - vaid väga pikad ja rasked treeningud kulutavad nii palju kaloreid, et võiksid endale lubada kotitäie šokolaadikompvekke või muid kaloripomme.

Et sul oleks piisavalt energiat, söö kerge eine 2-3 tundi enne treeningut - see vaigistab muu hulgas ka magusaisu.

Kui liikumine on osa kaalulangetamise programmist, tuleks kindlasti süüa regulaarselt ja söögikordi mitte vahele jätta - soovitatavalt iga kolme tunni järel ja toidukoguseid piirates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles