Ärireisi stiil

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärireisi stiil
Ärireisi stiil Foto: PantherMedia

Usu – reisil on ajaga muudki teha, kui mõelda, mida selga panna.

Foto: Baltika

Reisigarderoob on tõenäoliselt kõige ratsionaalsem tahk kogu kirevas moe-kogelmogelis. Vallatused ja meelemuutmised on muidugi lubatud – aga need kaaluvad ning lähevad palju maksma. Nii ajamõõtmes kui kõigis muudes skaalades. Elustiili pakub paar retsepti kergemateks tööreisideks.

Planeerimine on võti. Piiratud arv kiireid päevi kodust eemal – tasub läbi mõelda, mida sa konkreetselt teed ja vajad, mitte mida võiks äkki vaja minna. Päevaplaan ette ja selle järgi kostüümid kohvrisse. Kui plaanis on üks pidulik õhtusöök, ei õnnestu ka parima tahtmise juures selleks puhuks poolduda ja kanda korraga kahte kokteilikleiti. Tihti pole riiete vahetamiseks aega, aga kui see on vähegi võimalik, teeb värske päevasärk imet – tunned end uuestisündinuna ja ka kaaslaste silmis kasvavad nii tõsiseltvõetavus kui sarm.

Foto: Baltika

Reisirõivaste kombineerimise teljeks sobib hästi jakk või pintsak, nii daamide kui härrade puhul. Pole teist kehakatet, mis kandjale sedavõrd palju veenvust lisaks ja uksi avaks, kui üks heast materjalist ja tõeliselt hästi istuv jakk. Täienduseks vähemalt kaks alumist poolt ja 3-4 särki. Kleit on reisimiseks imeline rõivas – olgugi et oled hetkega riietatud, saab sedagi mitmekülgselt varieerida: peita asjalikumal puhul jaki alla, sokutada kleidi alla maskuliinse kraega päevasärgi või kanda kleiti hoopis pükste peal. Moepildis on ka palju modernseid komplekte, mis asendavad traditsioonilisi kostüüme – sarnasest kangast püksid või seelik ja selle kõrvale peenvillane topp.

Üks reis on vaid hetk elust, nii tasub endale seks puhuks gamma paika panna. See pole piirang – lihtsustamine teeb kombineerimise-kandmise palju mugavamaks. Näiteks väärikas tumesinine, asjalikult neutraalne hall või domineeriv bordoo võib olla sel sügisel toon, mille ümber kompositsioon kokku panna. Kui amet ja karakter on värvikamate killast, võib südamerahus põmmutada ka erksamate toonidega. Need annavad kandjale energiat ning pikal sõidul on seda alati vaja. Lisaks on värviline rõivas, kasvõi päevasärk või lips, imehea töövahend, mis aitab näiteks konverentsil meelde jääda ja edukamalt uusi kontakte sõlmida.

Praktilise poole pealt saavad reisides tähtsaks kangad – paljudes kollektsioonides kohtab nanotehnoloogilisi materjale, mis on pealtnäha tavalised villased, kuid ei kortsu ega määrdu. Näiteks pakuvad spetsiaalset reisikollektsiooni Baltman ja Boss. Just mugavust silmas pidades tasub ühtlastele pindadele eelistada mustreid ja faktuure – neisse kaovad kandmismärgid kenasti ära.

Kes aga tahab oma asjalikule reisigarderoobile mõne värskendava vindi sisse keerata, võiks proovida tepitud kostüüme või julgeid suuri ruudumustreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles