Idee õhtusöögiks: aedoad seesamiseemnete ja munaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aedoad seesamiseemnete ja munaga.
Aedoad seesamiseemnete ja munaga. Foto: Kristel Vokk

Tervise Arengu Instituut jätkab köögiviljade söömist edendavat teavitust «Köögiviljad kaalu ei kasvata», mille eesmärk on näidata, et rohkelt köögivilju sisaldav toit aitab tervislikku kehakaalu hoida või seda alandada. Seoses sellega leiad nädala lõpuni Postimehe naisteportaalist tervisliku toidu retsepti, millest toiduvalmistamisel inspiratsiooni leida.

Aedoad seesamiseemnete ja munaga / ühele kuni kahele

  • 200 g külmutatud või värskeid aedube (Türgi ube)
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 muna
  • 1/2 paprikat
  • 2 spl magusat tšillikastet
  • 5 g röstitud seesamiseemneid

Voki külmutatud ube kergelt pannil oliiviõlis. Löö pannile üks muna ning sega pidevalt. Lisa puhastatud ja tükeldatud paprika ning magus tšillikaste. Raputa peale röstitud seesamiseemneid ning serveeri soojalt.

Tervise Arengu Instituudi köögiviljade teavitust toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi «Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles