Lugejad: parim viis puhata on aeg iseendale

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine.postimees.ee küsis lugejatelt, kuidas nad võitlevad väsimuse vastu ja millest energiat saavad. Erinevatest vastustest võis välja lugeda, et olulisim on hetk iseendale – olgu selleks raamatu lugemine, kuum vann või õhtu kodust väljas.

Energia taastamise allikatena nimetati nii lugemist, värske õhu käes viibimist, kultuuriüritusi, sportimist, hobidega tegelemist kui ka spaaprotseduure. Mõnestki vastusest aimus, et aeg on ihaldatuim ning kas või üks tund päevas vaid iseendale aitab väsimuse vastu.

Vaba õhtu

«Mina saan energiat juurde, kui olen saanud vaba õhtu väljaspool kodu. Väike istumine sõbrannadega lõõgastab,» kirjutas meile Triin. Väikest keskkonnavahetust, olgu või sõbrannadega kohvikus käies, mainiti üsna mitmel korral.

Kõige tõhusamalt aitab väsimuse vastu mõistagi uni. Vahel võib väsimus aga nii suur olla, et und ei tulegi. «Siis tuleb appi võtta muud tehnikad – jalutuskäik, kuum vann, ajakiri,» soovitas Aiti ja lisas, et piisab kui saada veidikeseks eemale igapäevatoimetustest ja juba saabki uut jõudu.

Liina jällegi leidis, et positiivsed inimesed mõjuvad hästi – siis on ka teised nende kõrval rahulikumad ja stressivabad. «Mina ootan nüüd, millal saan spaasse puhkama minna,» avaldas ta samas oma väikese salasoovi.

Puhkepäev keset nädalat

Üksikemast Kädi energia taastamise nipp seisneb vaba päeva kasutamises keset nädalat. «Viin lapse lasteaeda ja proovin mitte midagi teha. Teen rahuliku hommikusöögi, vaatan telekat, sirvin raamatut ja magan,» kirjutas ta.

Helje peab mõnusaimaks puhkehetkeks koos täisealise tütrega looduses jalutamist ja perejutte jutustades, mis rahustab füüsiliselt ja on samas ka vaimselt kosutav. Nii tema kui mitmest teisest vastusest võis täheldada lemmikfraasi «diivanile kerra tõmbamisest», seal raamatut või ajakirja lugedes või hoopis head filmi vaadates.

«Hea ja tasakaalustatud toit on ka kindlasti üks asi, mis aitaks võidelda väsimusega. Värske õhk on ka hea alternatiiv. Vahel tuleb lubada endale lihtsalt oma aega, puhata ja lihtsalt laiselda, et teinekord juba virgana toimetuste kallale asuda,» kirjutas Anna.

«Puhata on kõige parem hetkel, kui leiad aega vaid iseendale – olgu see siis trenn või magamine,» võib Kersti vastusega kokku võtta küsitluse tulemuse.

Auhinnaraamatu võitis loosi tahtel Kädi Agu ja temaga on toimetus ühendust võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles