Alasti magamine teeb õnnelikumaks, tervemaks ja parandab voodielu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on üsna palju kulutanud aega alasti magamise uurimisele ja on välja selgitatud, et ilma riieteta magamine mõjub tervisele väga hästi. Lisaks sellele on alasti magamine hea ka meeleolule ja parandab ka voodielu.

Elite Daily kirjutas pikemalt lahti, miks ja kuidas mõjub alasti magamine hästi.

Alasti magamine mõjub tervisele väga hästi

Pole mingi saladus, et korralik ööuni on hea tervise jaoks tähtis. Enamik uuringuid on näidanud, et öösel tuleks magada vähemalt seitse tundi, et energiavarud taastuksid ja immuunsüsteem oleks tugev. Aga kas oled kuulnud või lugenud, et ilma riieteta magamine on veel eriti kasulik?

New York Times on kirjutanud sellest, et jahedamas temperatuuris magamine mõjub ainevahetusele hästi, langetab veresuhkru taset ja aitab ennetada diabeeti. Kuidas oleks veel mõnusam nahka jahutada, kui hüpata voodisse ilma riieteta? 

Uuringud on näidanud, et kui inimesed magavad jahedamas ja alasti või peaaegu alasti (kandes õhukesi magamisrõivaid), siis hakkab ebatervislik rasv üsna kiirelt kaduma ja tervis paranema. Lisaks sellele saavad alasti magades kõik kehaosad «hingata» (mõtle oma privaatpiirkonnale, mis muidu on alati rõivakihtidega kaetud). 

Alasti magamine muudab õnnelikumaks

Tuleb välja, et alasti magamine pole hea ainult füüsilisele tervisele, vaid ka vaimsele. Alasti magajatel esineb vähem stressi, nad magavad paremini ja on seetõttu ka armusuhetega rohkem rahul. Sellised muutused leiavad aset sellepärast, et kortisooli tootmine kehas on alasti magades rohkem tasakaalustatud. Kortisool on tuntud kui stressihormoon, mis võib põhjustada negatiivseid tundeid, ärevust, kaalutõusu, suurenenud söögiisu jms.

Üks uuring on lausa näidanud, et kui mõlemad partnerid magavad alasti, pakub suhe neile rohkem rahuldust. Sama uuring tõestas, et kõige õnnetumad on aga need paarid, kes magavad pidžaamas. 

Alasti magamine parandab voodielu

Kui eelnevad põhjused polnud piisavalt veenvad, miks tasuks magada alasti, siis mõtle sellele: alasti magamine parandab ka seksuaalelu. See tähendab, et need, kes magavad alasti, seksivad rohkem ja tihemini. Põhjuseks võib olla see, et alasti tunneme paremini õhu ja linade liikumist vastu keha, mis võib mõjuda väga erutavalt.

Tee kallimale täna õhtul ettepanek vahelduseks alasti magada, see võib teile mõlemale väga positiivselt mõjuda ja edaspidi ei soovi kumbki teist enam magamisriideid kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles