Kuus märki, et sa polegi valmis lapsi saama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lähedaste või ka ühiskondliku surve tõttu võivad paljud noored naised tunda bioloogilise kella hirmu ja näha vajadust lapse saamiseks ka siis, kui nad tegelikult ei ole selleks valmis. 

Küllap oled isegi kõrvalt näinud lapsevanemaid, kes on leidnud lapse saamiseks väära põhjuse ja nüüd ei oska oma suure vastutuskoormaga midagi peale hakata. Lapse üles kasvatamine ei ole mäng. See on kohustus, mis tuleb enda jaoks väga selgelt läbi mõelda, kirjutab Bustle.

Mitte kõik inimesed ei sobi vanemateks. Tegelikult sobivad selleks palju vähemad, kui me oleme harjunud mõtlema, sest instinktid ütlevad meile midagi muud ja sisemine tung järglasi saada võib mõjutada kainet mõistust. Kui aga loomsetest tungidest mööda vaadata, on selge, et peale seemendamise ja sünnitamise on olulisem hoopis see, millisesse elukeskkonda väike inimene jõuab. Kui oled mõelnud laste saamisele, aga pole selles veel täiesti kindel, pane tähele märke, mis annavad aimu, et peaksid selle suure tööga veel veidi ootama.

Sulle meeldib lastega mängida, aga sa ei jaksa neid hoida rohkem kui ühe ööpäeva. Sõprade ja sugulaste lapsed on küll üliarmsad ja neid on tore hoida, ent nii kui läheb veidi raskemaks, ulatad tita tema vanematele tagasi. Tihtipeale arvatakse, et kui keegi saab lastega hästi läbi, on ta automaatselt ka ise suurepärane lapsevanem. Tegelikkuses ei pruugi need omadused sugugi ühtida.

Sa tahad last, sest sa ei tea, mida muud oma aja/eluga ette võtta. Sellist käitumist võib võrrelda nendega, kes on suhtes ainult seepärast, et ei taha üksi olla. Järele mõeldes võid avastada, et tegelikult ei taha sa peret luua laste pärast, vaid seetõttu, et sa ei ole suutnud välja mõelda, mida oma eluga peale hakata. Praegu tundub lihtne saada esmalt laps ja siis edasi mõelda, kuid nii need asjad ei käi. Endas selgusele jõudes võid avastada, et oled teinud kohutava vea.

Sa ei ole piisavalt emotsionaalselt intelligentne. Inimesed on tundelised olendid. Sa ise võid enda üle uhke olla, et oled isekas ja loogilise mõtlemisega, kuid laps vajab palju armastust. See, kuidas vanemad lapse tunnetesse suhtuvad ja talle oma tundeid välja näitavad, mõjutab tema ülejäänud elu tohutul määral. Hiljem ei jää ta mäletama seda, kui palju mänguasju tal oli või kui suur korter teil oli – ta mäletab seda, kas teda armastati ja kas temast hooliti. 

Sul on suur kontrollivajadus ja sa oled üldiselt väga ebakindel. Kui sa ei suuda iseennast tingimusteta armastada, ei suuda sa ka kedagi teist päriselt armastada. Eriti veel seda, kes on sinu enda peegeldus ja õpib kõike sinu eeskujust. Tegele esmalt oma vaimsete probleemidega, et oleksid tulevikus lapse saamiseks küps. 

Sul on terviseprobleeme või majanduslikke raskusi ja sa ei tee midagi, et neid lahendada. Peale tundemaailma ja vaimse valmisoleku ei saa üle ega ümber praktilisest poolest. Kui sa ei hooli oma tervisest või sissetulekust, on probleemid kerged tulema. 

Sul on oma lastest ja tulevikust väga kindel nägemus, milles sa pole valmis järeleandmisi tegema. On inimesi, kes tahavad lapsi vaid enda kaunistuseks ja ei huvitu siiralt nende kasvatamisest ja tingimusteta armastamisest. Võid mürki võtta, et lapsed ei kasva täpselt selliseks, nagu sina tahad. See on vältimatu. Arvesta juba praegu, et neil tekivad omad soovid, unistused ja ambitsioonid. Kui sa pole valmis oma kinnisideest lahti laskma, võib see olla märk, et sa pole valmis ka laste saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles