Treener Roman Gritsanjuk: sobivate treeningute leidmisele aitab kaasa erinevate alade proovimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Gritsanjuk
Roman Gritsanjuk Foto: Erakogu

Üks Tallinna uusimaid spordikeskusi Teras pakub jõutreeninguteks palju võimalusi ning selleks, et ennast treenida sooviv spordihing saaks täpsemalt aimu sellest, mida sealsetes spordisaalides teha saab, jagab selgitusi treener Roman Gritsanjuk.

Roman, milliseid treeninguid sa spordikeskuses juhatad? Kirjelda neid.

Olen personaaltreener, jõusaali valvetreener ning ma juhatan ka erinevaid rühmatreeninguid. Nendeks on USA-s leiutatud TRX, mis on kogukehatreening oma keharaskusega, treeningseadmeks on TRX rihmad. SUPERFUNCTIONAL on Itaalia leiutus, Eestis on see ainult meil ja see on samuti kogukehatreening oma keharaskusega kangil, mis rihmadega reguleeritakse kõrguse poolest. BOOT CAMP on õuetreening, sarnane militaarsete treeningutega. SYNRGY 360 on unikaalne kompleks funktsionaalseks treeninguks, mis võib ühendada kõik üleval mainitud trenne ja pakkuda paljusid teisigi lisavõimalusi. SYNGRY on unikaalne uudne kompleks funktsionaalseks treeninguks. Selle väljatöötamisel võeti arvesse ka uusimaid fitnessi trende: CrossCore, köied, Streetworkout, poksikott, TRX Suspension ja RIP Trainerid, sangpommid, hantlid, signaal treeningpõrand, raskuspallid, hüppeplatvorm. Seda saab kasutada nii era- kui ka ring rühmatreeningutes.

Milliseid treeninguid soovitaksid sa inimesele, kes tahaks jõusaalis käima hakata?

Inimesed, kes tahavad hakata käima jõusaalis, võivad soovi korral külastada kõiki 28 Terase poolt pakutavat rühmatreeningut. Targalt valitud lisatreening peab individuaalselt sobima treenijale, aitama kaasa põhieesmärkidele, keha funktsionaalsusele ning ka endale meeldima. Lihasmassi kasvatamise eesmärgil klientidele võin soovitada juurde YOGA, STRECHING ja DEEP MUSCLES treeninguid. Aitan meelsasti meie jõusaali kliente õige lisatreeningu valimisel, olenevalt sellest, kas tahetakse arendada painduvust, liikuvust, vastupidavust, tasakaalu, keha stabiilsust, plastikat või rütmitunnet.

Millised oleks need eelteadmised, mille järgi otsustada, kas üks või teine trenn sobib sulle või mitte? 

Siinkohal peab arvestama oma hetkelise füüsilise vormi ja tervisega. Treening peab olema huvitav ja meeldima, siis on garanteeritud, et inimene jääb pikaajaliselt spordihuviliseks. Endale sobivate treeningute leidmisele aitab kaasa erinevate alade proovimine, mida on suurepäraselt võimalik praktiseerida Terases. Tähtis aspekt on ka see, kas treenijale meeldib sportida personaaltreeneriga, iseseisvalt või rühmatreeningutes.

Soovitan inimestele, kes tulid trenni peale pikka pausi või kes tegid sporti kunagi ammu, kooli ajal, alustada mõõdukalt ning astmeliselt suurendada treeningkoormusi ja intensiivsust. Näiteks peale suvepausi inimene ei ole samas füüsilises vormis, nagu ta oli kevade lõpus pidevalt trenni tehes, aga tahe alustada samade koormustega võib olla suur ning see on ohtlik. Kindlasti teavitage treenerit, kui tervisega seoses on piirangud, mis puudutavad liigeseid, selgroogu, südant ja muid terviseriske. Põhieesmärk on ikkagi teha trenni tervise heaks!

Millised treeningud on kõige populaarsemad?

Kui rääkida rühmatrennidest, siis minul on olnud kõige populaarsemad TRX funktsionaalsed treeningud ja muidugi minu põhiala - klientidega personaaltreeningud. Kõik treeningud meie keskuses on populaarsed, sest statistiliselt analüüsitakse kogu aeg erinevate tundide külastatavust ja vastavalt sellele koostatakse ka treeningplaani. Statistiliselt suurema külastatavusega on meie ABSandTHIGHS (Riina Suhotskaja), BOSU (Anu Ruutu), HATHA YOGA (Anna Sarap) — kuigi siinkohal tahaksin välja tuua kogu meie meeskonna ja treeningud, sest töötan tõsiselt kogenud tiimiga. 

Kuidas sinust sai treener?

Minu treeneri teekond hakkas 8 aastat tagasi ja praegu olen Eesti Personaaltreenerite Liidu (EPTL) liige. Juba kooli ajal tekkis mul aktiivse eluviisi vastu suur armastus. Tegelesin erinevate aladega nagu male, maadlus, jalgpall, suusatamine ja jooksmine. Veel meeldib mulle ka Salsa, millega tegelen aeg-ajalt hobikorras. Meil on olemas selline temperamentne tantsuline rühmatreening nagu LATINOMIX, Cubalt pärit treeneri Enrique juhendamisel, mida ka soojalt soovitan. Alates 17. eluaastast on minu põhitegevuseks olnud jõusaal. Oman FAF personaaltreeneri litsentsi, EKR 3. tase, TRX-, SUPERFUNKTIONAL- ja SYNRGY 360 tunnistusi ning olen osalenud paljudel erialastel täiendkoolitustel. Alati peab end täiendama ja koolitama, sest fitness valdkond areneb väga kiiresti!

Teras on unikaalne spordikeskus, väga paljude võimalustega, mis on koondatud ühte kohta. On au siin töötada, kuna mind ümbritseb väga professionaalne, töökas ja meeldiv meeskond, kellega oleme nagu suur pere. Meie arengu strateegiaks on treeningute ja teenuste kvaliteet ehk kliendi rahulolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles