Kõik ranged dieedid on määratud läbikukkumisele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toitumisspetsialist Liina Kutsar ütles ajakirja Eesti Naine novembrinumbris vee- ja arbuusidieeti kommenteerides, et kõik ranged dieedid on määratud läbikukkumisele - nende suurim miinus on väike kalorite hulk ning menüü ühekülgsus.

Nii langeb kaal kiiresti, kuid samal ajal tekib organismis vajalike toitainete puudus ning kui organism ei saa vajalikke aineid, sunnib ta lõpuks hoopis rohkem sööma.

Tervislikuks püsivaks kaalualandamiseks soovitab spetsialist tarbida päevas 500 kilokalorit vähem oma normaalsest energiavajadusest (naistel keskmiselt 2000 kilokalorit päevas), kuid mitte vähem kui 1600 kilokalorit.

Kaalu alandamine nelja-viiepäevase veekuuriga ei ole aga Kutsari sõnul mõistlik ega anna püsivat tulemust, sest nii ei kuluta organism energia saamiseks rasvkoesse ladestunud rasvhappeid, vaid sünteesib energiat süsivesikute ja valkude arvel.

Tervislikuks kaalukaotuseks peetakse Kutsari sõnul 1-2 kilo kuus, mis on saavutatud mitmekülgse ja regulaarse toitumisega - lisaks on tähtis füüsiline koormus, soovitatavalt kolm korda nädalas treenimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles