Harjumused, mis su kõhule halvasti mõjuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik naised unistavad lamedast kõhust ning eriti kaunis oleks, kui seda ehiksid treenitud lihased. Mida aga silmas pidada, et sinu kõht oleks ilus ja korras nii seest kui ka väljast?

Cosmo uuris seda asja Sparta personaaltreeneri, rühmatreeningute peatreeneri ja toitumisnõustaja Janika Koch-Mäe käest.

 Meeletus koguses harjutusi kõhule

«Sageli arvatakse, et sixpack’i saamiseks tuleb teha metsikult palju erinevaid kõhulihaste harjutusi, aga tegelikult on treenitud kõhulihaste olemasolu hoopiski seotud madala rasvaprotsendiga,» selgitab Janika. «See peaks olema naistel alla 15, et sixpack paistma hakkaks.» Samuti võib treeneri sõnul liigne klassikaliste kõhulihaste harjutuste (nt crunch’ide) sooritamine mõjutada rühti ja tekitada lülisambaprobleeme.

Unustad treenida oma selga

«Tihti treenitakse kõhtu, kuid mitte alaselga (selgroosirgestajaid),» tõdeb Janika. «Kindlasti peaks treeningkava sisaldama harjutust ka neile (näiteks jõutõmbed), kuna selgroo sirgestajalihased töötavad vastaslihasgrupina kõhu sirglihastele. Nende hooletusse jätmine võib kaasa tuua pingeid alaseljas.»

Loe edasi oktoobrikuu Cosmopolitanist...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles