Pildid: valik ehedat kodumaist mahetoitu

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjakrõpsud.
Marjakrõpsud. Foto: tootja

Eesti talunikelt ja väiketootjatelt tuleb lahedat söödavat-joodavat poelettidele aina juurde ning osa sellest kuulub ka mahekauba klassi. Põgus valik maitseleide on teie ees.

Ampstükk õuna, kaneeli ja kaeraga. Foto:
Ampstükk õuna, kaneeli ja kaeraga. Foto: Foto: tootja

Ampstükk: mahekraamist õuna-kaneeli-kaera batoon turgutab ja toidab koolis, autoroolis, kontoris. Suhkruta on see pealekauba. Hind Konju talupoes Tallinnas 1.55 eurot.

Klassikaline kaerahelbemüsli Linnupete. Foto:
Klassikaline kaerahelbemüsli Linnupete. Foto: Foto: Erik Prozes

Linnupete: saaremaine klassikaline kaerahelbemüsli on segatud täistera­kaerahelvestest, lina-, päevalille- ja seesami­seemnetest ning meest, mandlitest, rosinatest ja oliiviõlist. Hind Tallinna Kaubamajas 4.45 eurot.

Vinnutatud maheveiseliha. Foto:
Vinnutatud maheveiseliha. Foto: Foto: tootja

Vinnukas: Järvamaal vinnutatud maheveiselihast näkse leidub mitmes maitserüüs. On traditsioonitruud, vägevalt vürtsist, aga ka mesist kadakamaitset. Tervislikum näks kui kommid või kartulikrõpsud. Hind Biomarketis 4.90 eurot.

Pärt-Jaagu vaarikakama. Foto:
Pärt-Jaagu vaarikakama. Foto: Foto: Erik Prozes

Pärt-Jaagu vaarikakama: Lääne-Virumaalt pärit vaarikakama nagu sama firma teisedki kamasegud on nisuvaba ning koosneb rukkist, odrast, hernest ja kuivatatud vaarikast. Viimane annab eriti vahva maitsenüansi. Hind Konju talupoes Tallinnas 3.90 eurot.

Eelküpsetatud mahe rohumaaveiseribi. Foto:
Eelküpsetatud mahe rohumaaveiseribi. Foto: Foto: tootja

Agnes: Liivimaa Lihaveise eelküpsetatud mahe rohumaaveiseribi Agnes võitis tänavuse parima mahetoote tiitli (teiseks tuli Tubri talu kitsekohupiim ja kolmandaks Rabafarmi rabarberinektar Rabarby). Ürdises marinaadis ribilinti on mugav kas või grillil üle küpsetada. 1 kg hind Tallinna Kaubamajas 18.99 eurot.

Mahe metsmustikapulber. Foto:
Mahe metsmustikapulber. Foto: Foto: tootja

Mahedad marjapulbrid: Loodusväe marjapulbrid, mis on tehtud kohalikest kuivatatud ja jahvatatud mahemarjadest, olgu see mustsõstar või mustikas, toimib kui kodumaine väetoit. Võib segada nii pudru kui ka maitsestamata jogurti hulka. Hind okokaubamaja.ee-s 4-5 euro ringis

Marjakrõpsud. Foto:
Marjakrõpsud. Foto: Foto: tootja

Marjakrõpsud: mooside, mahlade ja püreede kõrval teeb Taarapõllu talu Võrumaal glämmi väljanägemisega mahedaid marja­krõpse, mis on kui kontsentreeritud marjad vähese mahesuhkruga ja sobivad vabalt ka peolauale. Hind Biomarketis 4.60 euro ringis.

Vaarikatest tee. Foto:
Vaarikatest tee. Foto: Foto: tootja

Suvine vaarikas: külmkuivatatud vaarikatest tee Põhjala teetalust Põlvamaalt maitseb tänu viljalihale värskete marjade moodi. Hind Tallinna Kaubamajas 4.45 eurot.

Kitsejuustu pallid küüslaugu ja tilliga. Foto:
Kitsejuustu pallid küüslaugu ja tilliga. Foto: Foto: Erik Prozes

Konju mõisa talu kitsejuust: läinud aasta parimaks mahetootjaks kuulutatud kitsetalus Ida-Virumaal veeretatakse käsitsi kitsejuustupallikesi, mis jõudsid ka tänavuse presidendi vastuvõtu lauale. Küüslaugu ja tilliga variant Konju talupoes Tallinnas 4.20 eurot

Kukeseenepasta. Foto:
Kukeseenepasta. Foto: Foto: Erik Prozes

Kukeseene­pasta: Nonna durum- ja täisteranisujahust ning kuivatatud-jahvatatud kukeseentest fusilli-pastast võib koos suvikõrvitsa, kukeseente ja sulajuustuga valmistada imemaitsva pastaroa. Hind Tallinna Kaubamajas 4.55 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles