Meie kaalukad Kaaludest peaministrid

Dagmar Lamp
, Naine.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Värk ja Taavi Rõivas tütar Miina Rihannaga. Taavi Rõivas on sündinud 26. septembril 1979. Temast sai peaminister 2014. aasta märtsis.
Luisa Värk ja Taavi Rõivas tütar Miina Rihannaga. Taavi Rõivas on sündinud 26. septembril 1979. Temast sai peaminister 2014. aasta märtsis. Foto: Jelena Rudi/Hello!

Eesti viimase aja neljast peaministrist suisa kolm – Siim Kallas, Andrus Ansip ja Taavi Rõivas – on sündinud Kaalude tähtkujus. Elustiil uuris, millised on nende sünnihoroskoobid ja kas Kaalude tähemärk soosib võimu. Kas saame ka peaministrite pikaajalise suhteõnne saladuse kirjutada tähtede arvele?

Astrology.com kirjutab, et Kaalude tähtkujus sündinud on eelkõige keskendunud teistele inimestele ja sellele, kuidas nendega suhestuda. Nende eesmärgiks on head partnerlussuhted ja neile ei meeldi olla üksinda. Eriti heaks kujuneb neil koostöö teiste Kaaludega, nii moodustub täiuslik harmoonia ja tasakaal. Seda on eriti hästi tõestanud Taavi Rõivase ja Andrus Ansipi suhe – töötas ju Rõivas kaks aastat peaminister Ansipi nõunikuna ja just Rõivasele andis Ansip edasi peaministri-teatepulga.

Tööl on Kaalud tõelised meeskonnamängijad, kuid ka nende eraelu ning sõlmitud koos- ja abielud on pigem pikaajalised. Kaaludele meeldib oma elu armastusega igaveseks kokku jääda. Ka siin tõestavad meie kaalukad peaministrid tähemärgile iseloomulikku käitumist – Siim ja Kristi Kallas on tuttavad olnud aastast 1970 ja abielus aastast 1972. Andrus ja Anu Ansip kohtusid ülikooli esimesel kursusel (41 aastat tagasi) ja on püsivalt abielus. Ja Euroopa Liidu noorim peaminister Taavi Rõivas on oma armastatu Luisa Värgiga koos olnud aastast 2007. Kõigi peredes on ka lapsed.

Kaalude sümboliks on loomulikult kaalukauss ja nii meeldib neilegi olla tasakaalus. Seejuures on Kaalud objektiivsed, õiglased ning püüavad käituda nii, et kõik osalised oleks rahul. Nad on suurepärased strateegiameistrid, oskavad hästi kokku panna meeskondi ning nende puhul võib olla kindel, et töö saab alati tehtud. Sobivad hästi igasse seltskonda ja oskavad alati öelda õigeid asju. See kehtib ka kõigi kolme peaministri kohta – Ansip on paljudel ajakirjanikel juba Tartu linnapea aegadest meeles kui suurepärane pressiga suhtleja, ka Kallas ja Rõivas on silma paistnud diplomaatilise, kuid vahetu suhtlusoskusega.

Kaalude elemendiks on õhk, mis tähendab, et nad püüdlevad alati kõrgustesse – eriti vaimsetesse. Neile meeldivad mõttemängud ning ümbritsevatega elu üle diskuteerimine, et koguda teavet ja tarkusi. Seejuures on nad ääretult diplomaatilised ja väitluses mängivad ausat mängu, esitades tasakaalukaid argumente. Neile ei meeldi tülitseda, selle asemel eelistavad nad konflikte lahendada asju rahulikult läbi rääkides. Kui nad kohtavad kedagi, kellel on neist erinev vaatenurk, ei lähe endast välja, vaid tõmbavad rahulikult hinge ning püüavad asju näha ka teisest perspektiivist.

Sportimisel armastavad Kaalud samuti sotsialiseeruda või siis suunavad nad oma sportliku kire õue. Neile meeldib sõita rattaga – nagu teada, on Andrus Ansip kõva jalgrattur, rulluisutaja ja suusataja. Kui Ansip sai peaministriks, sõitis ta ihukaitsjate saatel Toompealt koju Tartusse rattal. Kuna Taavi Rõivas on pigem jooksjatüüp, tegi ta peaministriks saades Andrus Ansipi juurest Tartust stardi elukaaslase Luisa Värgi vanematekoju Elvasse, kokku 26 kilomeetrit. «Andrus võttis asja tõsiselt – andis stardi, käis veel poes ja muretses meie pärast, ostis spordijooki ja banaani,» meenutas Rõivas 2014. aasta lõpus ajakirjale Hello!. Taavi on osalenud ka näiteks Xdream seiklussarjas, kus tuleb joosta, rattaga sõita ja  kanuutada.

Siim Kallas on olnud jalgratturite liidu president kahel korral ja praegu selle auliige.

Foto: Erakogu

KOMMENTEERIB ASTROLOOG TRIIN TOBBER:

«Kuigi päikesemärk on vaid üks osa sünnikaardist, saab siiski ühiseid jooni välja tuua. Peaministrile on diplomaatilisus, õiglustunne ja soov harmooniat luua igati sobivad omadused. Sellele märgile omase rahumeelsuse musternäide on vägivallatu võitluse sümbol Mahatma Gandhi, aga Kaaludes on ka teistsugust tugevust ja nad oskavad vastase käike ette aimata, nagu Margaret Thatcher, Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin.»

MEIE PEAMINISTRID:

•  Siim Kallas (peaminister 2002-2003) saab 2. oktoobril 67aastaseks.

•  Andrus Ansip (peaminister 2005–2014) saab 1. oktoobril 59aastaseks.

•  Taavi Rõivas (peaminister 2014. aasta märtsist) saab 26. septembril 36aastaseks.

Nelja viimase peaministri reas pole Kaalude tähtkujust Juhan Parts – tema on Neitsi, kes sai 27. augustil 49aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles