Kasulikud tegevused, mida saab teha teleri ees

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud meist pole nõus oma lemmiksarjade vaatamisest loobuma, aga niisama teleri või arvuti ees lösutamine ei tundu kuigi mõistliku tegevusena, eriti pärast pikka tööpäeva, mil oled enamasti paigal istunud. Su keha vajab liikumist, aga see ei tähenda, et peaksid kodust lahkuma – kasulikke tegevusi saab teha ka teleri ees.

Naisteportaal Glamour pani kirja mõned tegevused, mis mõjuvad tervisele hästi ja mida saab teha kasvõi diivanil istudes.

1. Tee telerivaatamise ajal trenni. Kui oled kaheksa tundi kontoris paigal istunud, siis oleks hea end õhtul veidi liigutada ja venitada. Istu lemmiksaateid vaadates näiteks treeningpallil ja tee erinevaid harjutusi või võta vahtkummist treeningrull, mille peal saad edasi-tagasi libisedes masseerida kangeid lihaseid.

2. Loputa suud õliga. Aga mitte tavalise, vaid kookos- või seesamiõliga. Loputa õliga 15-20 minutit suud, seejärel sülita õli välja. See on vana hea abivahend ja teadlased on tuvastanud, et see aitab vähendada hambakattu ja baktereid suus.

3. Istu sirgelt ja hoia kõhtu sees. Telerit vaadates ei pea sugugi teleri ees lösutama. Istu diivanil sirge seljaga, tõmba kõht sisse ja veendu, et su õlad ning puusad oleksid n-ö ühel joonel. Hoia kõhtu sees ja selga sirgena ning vaata selles asendis telerit. Reklaamipauside ajal kontrolli, et oleksid endiselt õiges asendis.

4. Siruta oma jalgu. Istu põrandal ja painuta ülakeha ette sirutatud jalgade poole. Kui ulatad, võta kätega varvastest kinni ja ürita mõnda aega selles asendis olla. Tõsi, teleriekraani sa sel moel küll hästi ei näe, kuid kuulata saad ikka.

5. Joo teed. Valges, mustas ja rohelises tees on palju kehale kasulikke aineid ning antioksüdante, mis kaitsevad südamehaiguste ja vähi eest. Sulle ei meeldi teed juua? Turguta oma keha sidruniveega.

6. Istu selg vastu seina. Toeta selg vastu seina ja hakka end põlvedest allapoole laskma. Lõpuks peaksid jõudma asendisse, kus jalad on põlvest 90 kraadi kõverad. Suru selga vastu seina ja ürita selles asendis olla 30 sekundit. Puhka ja lõdvesta. See on küll füüsiliselt raske harjutus, aga kui sulle vaatab ekraanilt vastu mõni nägus näitleja, siis on harjutuste tegemine palju nauditavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles