USAs tehtud uuring paljastas, kui paljusid naistudengeid on tegelikult seksuaalselt rünnatud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paar päeva tagasi avaldatud uuring kinnitas taas, et väga paljud naissoost tudengid langevad USA ülikoolilinnakutes seksuaalse rünnaku ohvriks.

Uuringu korraldas Ameerika ülikoolide ühing ja sellest võttis osa 150 000 tudengit 27 kõrgkoolist üle riigi. 23,1 protsenti naistudengitest ja 5,4 protsenti meestudengitest tunnistasid, et nad on langenud seksuaalse rünnaku ohvriks. Asjasse on tavaliselt kaasatud agressiivsus, ähvardused, alkoholi või narkootikumide sunniviisiline kasutamine, vahendab Marie Claire.

Mõtlemapanev on see fakt, et kõigest 28 protsenti neist juhtumitest jõudsid politseisse või kooli juhtkonnani. Enam kui pooled ohvritest ütlesid, et nad ei teavitanud kedagi, sest juhtum «polnud piisavalt tõsine». Paljud tunnistasid, et nemad tundsid häbi või piinlikkust ega julgenud kellelegi rääkida. Leidus neidki, kes ei uskunud, et keegi oleks neid nende olukorras aidanud.

Harvardi ülikool andis eile välja pressiteate, milles väljendatakse muret sellepärast, et ülikoolilinnakutest on aset leidnud niivõrd palju rünnakuid – 16 protsenti ülikooli lõpukursusel olnud naistudengitest tunnistas, et neid on õppeaja jooksul rünnatud.

Loodetavasti ei jää see statistika tähelepanuta ja kõrgkoolid võtavad midagi ette, et tudengid saaksid end turvalisemalt tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles