Ema hoiatab: ärge laske teistel oma beebile musi teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Claire Henderson Suurbritanniast postitas Facebooki foto oma pisitütrest Brooke’ist, kelle suu piirkonnas on näha herpesviiruse ville. Henderson jagas seda fotot teistega sellepärast, et hoiatada: ärge laske sõpradel-tuttavatel oma beebile musi teha.

Ta kirjutas pildi juurde: «Palun jagage seda kõigi emade ja rasedate naistega, keda teate. Ohatis võib beebile väga ohtlik olla. Enne kolmekuuseks saamist ei suuda beebi herpesviirusega võidelda ja see võib tekitada maksa- ning ajukahjustusi, mis võivad lõppeda väga kurvalt. Võib jääda mulje, et ma üritan teisi hirmutada, aga kui mu sõber poleks mind selle eest hoiatanud, siis oleks võinud mu tütar väga tõsiselt haigestuda.»

Henderson ütles Huffington Postile antud intervjuus, et kui ta märkas oma tütre suu juures ohatise ville, viis ta lapse kohe traumapunkti. Tütar võeti viieks päevaks haiglasse jälgimisele.

«Tal vedas, kõik testitulemused olid puhtad,» rääkis Henderson. «Loo moraal on see, et beebile ei tohi lasta musi teha, isegi siis, kui pole näha, et täiskasvanul võiks olla herpesviirus. Kui mõnel tuttaval on hiljuti olnud ohatis, kuid see on juba kadunud, palu tal ikkagi beebist eemale hoida. Paljud pole sellest teadlikud ja seetõttu otsustasin jagada Brooke’i fotot sotsiaalmeedias.»

Henderson postitas foto 16. septembril ja seda on jagatud üle 33 000 korra.

Perearst dr Helen Webberley kinnitas, et herpesviirus võib tõesti beebile ohtlik olla. «Herpes võib olla vastsündinutele ohtlik ja kui kellelgi on aktiivne nakkus, siis tasuks beebi läheduses väga ettevaatlik olla. Kui viirus peaks jõudma vereringesse, võib see lõpuks jõuda ajju ja lõppeda surmaga,» hoiatas Webberley. Tema sõnul saab herpesviirust levitada ka siis, kui inimesel pole parajasti viirusest tingitud ville.

Webberley soovitas beebide puhul jälgida kõike, mis võib tunduda ebatavalisena ja kui peaks tekkima kahtlus, et midagi on korrast ära, tuleks kohe abi otsida. Samuti soovitas ta enne beebiga tegelmist hoolikalt käsi pesta.

Please share this with every new mum and pregnant woman you know... COLD SORES CAN BE FATAL FOR A BABY. Before 3 months...

Posted by Claire Henderson on Tuesday, 15 September 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles