Sooloseks: faktid ja müüdid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ulaka Kaunitari blogi piilub naiste magamistubadesse ja uurib, mida ja kui tihti nad seal tegelikult teevad.

«90 protsenti naistest masturbeerib!

FAKT! Kuna eesti naised tõmbasid oma buduaaridele kardinad ette, saame rääkida vaid sellest, mis toimub mujal maailmas. 1956. aastal tunnistas 62 protsenti naistest, et nad masturbeerivad, 1979. aastaks oli see arv jõudnud 74 protsendini. Tänapäeval tunnistab 9 naist 10-st, et tegelevad eneserahuldusega ja 2/3 neist teeb seda vähemalt kolm korda nädalas. Seksuoloogid usuvad, et tegelikult on see suhe olnud viimaseid aastakümneid juba 90 protsenti, aga varem ei julgenud seda nii paljud tunnistada.

«Sülg on parim libesti»

MÜÜT! Kuigi sülg on keha järjekorras teine loomulik niisutaja (suguelundite loomuliku niisutuse järel), on kindlaks tehtud, et naised, kes kasutavad sooloseksi ajal sülge, kannatavad suurema tõenäosusega tupeseene käes. Vastavalt uuringutele võib sülg häirida vagiina bakterite tasakaalu. Nii üksi kui partneriga seksides on ohutuim valida glütseriini-, värv- ja lõhnaainete vaba libesti.

«Need, kes seksivad regulaarselt, masturbeerivad vähem»

MÜÜT! Alati leidub neid, kes ütlevad, et neil on voodieluga kõik korras ja neil pole vaja masturbeerida. Nojah, tegelikult kipub olema nii, et need kes seksivad rohkem, need ka masturbeerivad rohkem, sest nende jaoks on nauding elus olulisel kohal ja neil on vabam suhtumine seksi, samuti on nad huvitatud uute ja põnevate asjade proovimisest.

«Naised on võimelised kogema üle kolme erinevat tüüpi orgasmi»

FAKT! Naised tõepoolest võivad kogeda seitset erinevat tüüpi orgasmi, kuid tuntumad neist on kliitoriorgasm, vaginaalne orgasm ja kombinatsioon neist kahest. Kombineeritud orgasmi kogemiseks on parim abivahend jänkuvibraator, mille üks osa hellitab naise G-punkti ja teine kliitorit.

«Masturbeerimine on naturaalne valuvaigistaja»

FAKT! Sellest on palju räägitud, et orgasmid teevad pai sinu tervisele, kuid vaatame seda asja sooloseksi vaatenurgast. Naised, kes mängivad endaga regulaarselt, on märganud, et neil on väiksemad valud menstruatsiooni ajal, samuti mõjutab neid vähem PMS (sh ärrituvad nad vähem ja neil esineb vähem peavalusid). Ühesõnaga on masturbeerimine üks tõhusamaid ja loomulikumaid antidepressante ja valuvaigisteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles