MMS-grupi siseheitlused: «Ärge laske end meediakärast häirida!»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal tuli avalikuks, et Facebookis tegutseb rohkem kui 3000 liikmega grupp, kes promob MMS-nimelist imeravimit, mis tegelikult on mürgine kemikaal kloordioksiid. Tänaseks on grupp muudetud salajaseks ning selle eestvedajad on pigem meediat vältinud. Grupis endas käivad aga sisevaidlused.

Postimeheni jõudis info, et eilse seisuga oli vähemalt kaks inimest tõstatanud MMS-grupi seinal küsimuse: kas mõni autoriteetne inimene siiski võiks tõestada MMS-i ravitoimet? Samuti küsis üks kasutaja: «Mul tekib küsimus, miks ei ole üles astunud need sajad MMS-i abil tervenenud inimesed, autistlikud lapsed ja co, kellest siin nii sageli juttu on olnud, miks nad ei ole asunud MMS-i kaitsma, avalikult, kirglikult, vajadusel tõendusmaterjaliga «enne ja pärast»? Ma arvan, et kui oled oma raskest diagnoosist lõpuks tervenenud, tahad seda kuulutada mäetippudelt,» kirjutab ta ja lisab õigustatult: «Praegune vaikus paneb imestama.»

Mõned kasutajad tõttavad talle vastama, rahustades: «Olen kindel, et õigel ajal saab ka meedia teada kõik tagamaad ja tõe, praegu nad lihtsalt otsivad igat killukest, et miskit taas pasundada, eks neil hakkab info otsa saama ja nii nad uusi ohvreid ka veel otsivad.» Sama kasutaja märgib, et MMS-grupi liikmete hulgas on palju ajakirjanikke ja isegi politseinikke. Kui esimene kahtlev küsimusetõstataja lisab, et grupis olla ju mitmeid arste ja biokeemikuid ja miks nemad ei võiks oma teadmistega üles astuda, sekkub kolmas grupiliige: «Esiteks ei jõua vaielda ja tõestada, muudki teha. Teiseks, neile ei saagi ju midagi tõestada, sest neil on vaid üks lause kõige sinu teadusliku jutu vastu: «Imikutele joodetakse pesuvalgendit!» Ja seda nad karjuvad sulle ise näost punased ja tatti pritsib, mida sa sellisega räägid?» Lisaks soovitab ta kuulata dr John E. Humistoni loenguid. Kiire guugliotsing paljastab, et Humiston tegutseb Mehhikos, Tijuanas, kuna tema ravimeetodid pole ravimiameti poolt heaks kiidetud. Muuhulgas ravib ta näiteks herpeseviirust, tehes patsiendile uriinisüste lihasesse.

Humistoni soovitanud kasutaja lisab: «Seniks aga soovitan olla marurahulik :D Ära mõista hukka, ära anna hinnanguid ja vaatle.» Hilisemas kommentaaris avaldab ta arvamust: «Nalja veel saab, kui politsei seda uurima peaks tõesti hakkama. Siis tuleb ju tõde kõik päevavalgele. Ajakirjandus jääb siin lõpuks päris lolliks /---/ Ajakirjanikud võiksid oma tööd ka päriselt teha, mitte ainult riigiasutuste pressiteateid kopeerida ja pisut uurida ning loo teha sellest et MMS-i ehk kloordioksiidi müüakse Eestis ravimiameti enda loal.»

Ravimiameti ravimiregistrist ei ole võimalik leida ühtki registreeritud humaanravimit, mis sisaldaks ühtki MMS-iga seotud koostisainet (naatriumkloriid, kloordioksiid, sodium chlorite / chloride).

Politseiuurimine toob tõe päevavalgele

Oma kahtlusi avaldab ka grupiliige, kes ütleb, et on püüdnud MMS-i kasutajaid avalikult kaitsta. «Hakkan end üsna lollina tundma,» tunnistab ta ja lisab hiljem: «Mul on ka palju küsimusi. Ma olen samasugune, ei lepi pooliku arusaamisega. Tahan lõpuni aru saada, aga seni pole saanud. Ei saa vastata inimesele, et ei taha seletada ja pole aega. Kui nii vastata, jääb mulje, et ei valda piisavalt teemat. /---/ Asi pole kellegi süüdistamises. See pole taotluseks, kuid te peate olema valmis ka tädi Maalile asju seletama.»

Selle peale vastab Humistoni soovitanud grupiliige: «Me ei pressi peale ega jaga absoluutset tõde. On faktiliselt olemas paljud inimesed, keda MMS on aidanud. Nad on siin ka oma lugusid kirjeldanud. On arstid, kes soovitavad ja asjast rohkem teavad ja võivad alati rohkem rääkida. Las meedia toimetab omasoodu, ei maksa end sellest häirida lasta. Kui kohtate inimesi, kes räägivad torusiilist ja on väga temperamentsed, siis pole mõtet neile midagi seletada. Las ta siis olla torusiil, olgu pealegi. Kui politsei hakkab asjaga tegelema, siis saab tõde niikuinii jalule seatud, sest keegi ei pea õnneks tõestama, et on süütu. Küll aga peab politsei hakkama tõestama süüd ning kõik kukubki iseenesest kokku, sest tõestusmaterjal räägib iseenda eest. Kes tahab see kasutab MMS-i, kes arvab, et see on pesuvalgendi, ärgu kasutagu. Teadaolevalt ei ole MMS-i õiges koguses tarvitamisest keegi ära surnud ega ole tal ka mingeid püsivaid tervisekahjustusi tekkinud. Küll aga on väga paljud selle abil tervenenud. Nii, et pole sõda ja pole võitlust, pole tõestamist ja närvitsemist. Igaüks talitab nii, nagu ise õigeks peab. Päikest ja rahu!»

MMS-i tarvitajad lubavad abi vaat et kõigile tervisemuredele, sealjuures pidavat MMS ravima vähki ja autismi. Vaata täna Kanal 2-st ka «Radarit», kus esimest korda astub oma nime ja näoga avalikkuse ette üks MMS-i kasutaja, kes usub, et tilgad on aidanud teda gripi korral ning teinud ka vere korda. «Nende teadmistega on päästetud väga palju inimelusid, seal, kus tavameditsiin on võimetu,» kiidab MMS-i kasutaja Raivo saatejuht Robert Kõrvitsale. «Minu arvates on asjasse praegu liiga emotsionaalselt suhtutud.»

Otsetsitaatide kirjapilt on muutmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles