Laused, mida ei tasuks armsamale pärast pikka tööpäeva öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled umbes kaheksa tundi mõelnud ainult tööle, siis võib pärast tööpäeva olla raske kohe ümber lülituda. Seetõttu tasuks teada, milliste lausetega ei tasuks kallimat õhtul tervitada, kui teil mõlemal on olnud pikk ja väsitav päev.

  • «Tee ise omale süüa!»

Võib-olla unustasid kallimale mainimata, et sul on õhtul üritus ja sind pole kodus. Võib-olla on asi hoopis selles, et sa ei taha, et kallim eeldaks, et õhtusöögi valmistamine on alati sinu ülesanne, kuna sa oled naine. Mõlemad põhjused on õigustatud, kuid väljenda neid vähe viisakamalt, soovitab Female First.

  • «Mind lasti lahti.»

Selliseid asju võib ikka ette tulla, aga mõistlikum oleks mehele väike sissejuhatus teha, mitte kohe sellist uudist välja pursata. Sul võib olla raske oma emotsioone kontrollida, sest sellises olukorras oleme üsna haavatavad, kuid ürita seda siiski teha.

  • «Kõik on hästi.»

Kui tuled mossis näoga koju ja kallim tunneb muret, mis on juhtunud, siis ära valeta talle, et kõik on hästi. Seda on kaugele näha, et miski on korrast ära. Milleks siis probleemi varjata?

  • «Mis me täna õhtul teeme?»

Paljud inimesed pole suutelised vahetult pärast koduuksest sisse astumist hakkama õhtuks plaane tegema. Lase kallimal enne veidi hinge tõmmata ja alles siis hakake üheskoos plaane välja mõtlema.

  • «Mul oli väga halb päev.»

Võimalik, et sa ootad, et kallim ilmutaks huvi, mis su päeva niivõrd halvaks tegi, aga ta ei pruugi tahta seda teha. Võib-olla on sul nii halbu uudiseid, et ta ei tahagi neid kohe kuulda. Ent vaikusemoment sinu väite ja selgituse vahel võib mõnikord tunduda liigagi pikana.

  • «Mul on sinuga üks tüli lahendada.»

See on eriti ootamatu väide, kui kallimal pole aimugi, milles võiks asi olla. Kas ta tegi päeva jooksul midagi valesti, mis sind häiris? Kas ta teeb nalja? Sellise lausega ei tasuks ühtegi teemat sisse juhatada, vähemalt mitte kohe pärast koju jõudmist.

  • «Mida me teeme… (päeval, kellaajal, kuul)?»

See küsimus võib tekitada pingelise olukorra – kas kallim küsib seda sellepärast, et ta sooviks sel päeval oma sõpradega midagi teha? Kas ta tahab, et sa läheksid temaga kuskile kaasa? Kuna küsimus võib tekitada lisaküsimusi, vastad sellele ilmselt küsides: «Mis siis?»

  • «Ma pean midagi üles tunnistama.»

Kujuta ette, et tuled töölt koju ja kõige esimene asi – isegi enne tervitamist –, mis kallim sulle ütleb, on see, et ta tahab midagi üles tunnistada. Mis päeva jooksul juhtus? Kas teda häirib mõni vana asi, mida ta tahab nüüd sinuga jagada? Milles asi?

  • «Ma olen mõelnud…»

Selline lause võib viidata sellele, et soovid kodu ümber kujundada või teie suhet mingit moel ümber vormida – igatahes toob see lause endaga kaasa suured muutused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles