Märgid, mis viitavad partneri valetamisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa võid ju valetada ja arvata, et sind ei reeda miski, ent näoilmeid ja kehakeelt pole alati võimalik kontrollida. 

George Clooney on näitleja, kes ei jäta ilmselt ühtki naist külmaks. Ta on sarmikas, nägus ja jätab endast meeldiva mulje. Teadlased otsustasid aga lähemalt analüüsida Clooney näoilmeid, et kindlaks teha, mis võib reeta seda, kui mees luiskab, kirjutab YourTango. 

Amal ja George Clooney (AP)
Amal ja George Clooney (AP) Foto: Charles Sykes/AP

Paul Ekman selgitas, et nad pöörasid tähelepanu kõige väiksematele näoilme muutustele ja kehakeele. Need muutused kestavad tavaliselt vaid sekundi murdosa ja neid võib märgata hetkedel, kui inimene üritab meelega või alateadlikult mõnda tunnet varjata. 

Seitsmel emotsioonil on n-ö universaalsed signaalid: viha, hirm, kurbus, vastikus, põlgus, üllatus ja rõõm. Näiteks kui inimene kahtleb oma armusuhtes, siis võib tema näol näha sekundi murdosa jooksul kurbuse märke (kulmude sisemised nurgad võivad liikuda üles, suunurgad alla jne). 

Neid teadmisi arvesse võttes analüüsisid teadlased George Clooney intervjuud, kus ta rääkis sellest, mis pani teda oma naisesse armuma. Dr Sadie Leder-Elder sõnas, et intervjuus näeb Clooney kurb välja ning manab näole üsna võltsi naeratuse. Oma abikaasast rääkides hõõrub Clooney vahepeal nina ja kehitab ka õlgu. Kõige olulisem märk on aga see, et armumisest rääkides muutub Clooney hääl märgatavalt madalamaks. Ekmani sõnul viitavad kõik need märgid sellele, et Clooney valetas. 

Vaata ise intervjuud, kas paned eelpool mainitud asju tähele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles