Vaata, milline näeb välja maailma kõige kallim sünnipäevatort

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks perekond tellis oma tütrele sünnipäeva ja kihlumise puhul suure tordi, mis kogub nüüd populaarsust maailma kõige kallima sünnipäevatordina. Võib kõlada hullumeelselt, kuid tordi hinnaks oli 75 miljonit dollarit (üle 65 miljoni euro).

Veebilehe The Luxury Spot andmetel kulus tordi valmistamiseks 1100 tundi. Tort on 180 sentimeetri pikkune ja see on kujundatud kui moelava. Üks asi, mis eristab seda torti kindlasti tavalisest sünnipäevatordist, on see, et tordi kujundamisel paluti moedisainer Debbie Winghami abi. Nimelt on tordile tehtud moelaval näha Winghami disainitud kleite. Ent Winghami töötasu pole see, mis tordi niivõrd hinnaliseks muudab.

Tort on niivõrd kallis sellepärast, et tordil on: 5,2-karaadine roosa teemant; 6,4-karaadine kollane teemant; viisteist 5-karaadist valget teemanti; neli tuhat väikest teemanti, ametüsti, smaragdi. Lisaks kasutati moelava valmistamiseks neli sada 1-karaadist, seitsekümmend kolm 3-karaadist valget teemanti ja seitsekümmend viis 3-karaadist musta teemanti.

Vaata pilte maailma kõige kallimast tordist siit, siit ja siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles