Reet Aus soovitab vältida odavkaubamärke ja trenditooteid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Reet Aus
Moekunstnik Reet Aus Foto: SCANPIX

Reet Ausi disainimaailm algab sealt, kus kiirmood ja masstootmine lõppevad. Reet suhtub kirglikult esemetesse, mis ei ole enam vajalikud ning muudab need luksuseks, vahendab bioneer.ee.

Inimesele, kes valib endale poes riideid ja tahab seejuures võimalikult vähe keskkonnale halba teha, soovitab ta osta võimalikult kalleid riideid ning ka taaskasutust ja ümberdisainimist.

«Soovitan uuest peast vältida kõiki odavkaubamärke, puuvillatooteid ja trenditooteid. Samuti tuleks teise ringi poed uuesti mõtestada – kas on ikka vaja Inglismaalt nende jäädet sisse osta ja siis enda prügimäele ladestada jne,» rääkis Aus.

Et ka lastest kasvaksid mõistlikud, ühiskonnast ja keskonnast hoolivad inimesed, tuleks Reet Ausi arvates nendega rääkida, kuid mitte ainult. «Parim on olla eeskujuks oma käitumise ja teadlike valikutega. Seega tuleb alustada iseendast ja oma harjumuste ülevaatamisest,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles