Sügise trendigiid

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015 SÜGISE TÄHTSAMAD MOETRENDID
2015 SÜGISE TÄHTSAMAD MOETRENDID Foto: Egert Kamenik

Kes on moesügise peategelased? Kohmetult sarmikad nohikud, 70ndate boheemid ja kaunitarid veidrates karusnahkades. Maailm on muutunud – näimine ei paku enam huvi, käes on tõeliselt olemise aeg!

Elustiil toob sinuni sügise tähtsamad trendisuunad, mis päris kindlasti külma, pimeda ja rõske aja nauditavaks muudavad. Moemaastikul puhub mõistagi mitut masti stiilituuli, tuttavaid ja uusi, rahulikke ja radikaalseid. Kindla klassika sõbrad võivad endiselt mähkuda tumesinisesse ja musta, kuid musta-valget kandes võiks suurema sõnaõiguse jätta viimasele. Teisalt, traditsiooniliste iluraamide sisse pole end suruda tarvis – üllata ennast ja teisi!

Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls

BOHEEMID JA NOMAADID

Maailmaparandajad folgi ja glämmroki vaimus marsivad endiselt moelavadel! Stiil, mis ümbritseb kandja kerge, muretu, suhtlemisalti auraga ja mida on suuremate sisseostudetagi lihtne kodus ise kokku keerata. Sihvakad kihid, kitsad õlad, suured seoskaelused, pehmed kangad ja külluslikult mustreid. Proovi näiteks pikka kirjut kleiti koos sadulamärsi ja soliidse saapapaariga.

HITT: pontšo, narmad ja miksitud mustrid.

Foto: Bulls
Foto: Egert Kamenik
Foto: Bulls

NUNNUD NOHIKUD

Moeloojad on hoolega «Pipit» lugenud ja suureks saada ei taha enam keegi. Vähemalt mitte tõsiseks inimeseks hakata, sest mängimises on rohkem loovust, rõõmu ja vabadust. Nohikupreili – just tema on tänavuse sügise sekspomm! Veidi uje, arukas ja isikupärane. Põlve näitavad või midikleidid-seelikud, madalad sandaalid, humoorikas daamilikkus segatuna koolilapselikkusega.

Foto: Egert Kamenik

HITT: prillid ja põlvikud, veidi nihkes tervikud on kõige tänapäevasemad.

KIRKALT KONTRASTSED

Kui sa ühte moetooni välja valida ei suuda, võid need rahumeeli kõik korraga selga laduda. Kontrastsetes tervikutes on tohutu energialaeng, mis tõmbab sind käima ka kõige hallimal hommikul. Töisemat ilmet soovides timmi kirkust tumedamate toonidega. Ja see, kuhu kõige kirkama värvilaengu virutad – kleidile, päevasärgile või kingapaarile –, on puhtalt sinu isikupära väljendus.

HITT: värviline samet ja velvet – mõlemad materjalid muudavad kirkuse ruumiliseks.

Foto: Bulls
Foto: Viktor Koshkin
Foto: Bulls

TULIPUNASED

Sügisgammas eristub kolm teemat: murtud maalähedus, sügavad juveelitoonid ja kirkad kontrastid metalliga. Kõigiga võib sõprust sobitada, kuid sügise kuumim toon on kindlasti punane. Kirglik ja võimukas värv on vallutanud moelavad ja võtab järgmiseks sihikule südamed. Igas pikkuses kleidid, glamuursed mantlid ja karismaatilised aksessuaarid puhkevad punasena õide. Julgus on moes ja detailidele eelistatakse suuri pindu.

Foto: Bulls

HITT: pealaest jalatallani punane komplekt – korraldab orkaani igal üritusel.

GLITRISÄRAS DISKODIIVAD

Kesk pehmet-pruunikat sügist meenutavad hurraaga moeareenile naasnud 80ndad diskopalli plahvatust. Siin on kõike palju: värve, sädelust, edevust, sportlikke viiteid, rõhutatud figuuri ja mängulisust. Power-bitch’ide asemel on peategelasteks lustakad tüdrukud, kelle elu on üks suur pidu. Sest ööd, teadagi, on talvehooajal meelierutavalt pikad

HITT: efektne vöö – kui talje vähegi kodus, rõhuta seda julgelt!

Foto: Kirill Gvozdev

PIMEDUSE PÄRLID

Hei, kui paljud teist kannavad helkurit? Hangi see kindlasti enne, kui moešopingule suundud. Või eristu ööst, kandes heledat. Moepildis on mahedat valget, kreemikaid pastelltoone, jääkarva siniseid, helgeid hõbehalle ja puudriseid roosasid. Kõige võluvamad tervikud sünnivad luksuslike villakangaste ja helge gamma kohtumistest. Kostüümid, kleidid, mantlid, sukkpüksid – helgetes toonides on need kõige kaunimad.

Foto: Bulls

HITT: haldjamantel – hele, pehme ja pimedat aega valgustav.

VÜRTSIKAD RÜTMID

Moesügisest leiab nii puhtaid pindu kui pööraseid mustreid, viimased tihti veel külakuhja kokku pandud. Puhtad rütmid ja selge geomeetria aga sobivad meie põhjamaise natuuriga kõige enam. Uljamatele optilised mängud ja värviplokid, ettevaatlikumatele tumedam dünaamika. Ruutudest ja lilledest on sikid-sakid, mis kangaste peal liibuvad ja ellu ärkavad, palju põnevamad.

HITT: geomeetriline kleit ja ülipikad saapad. Just-just – ägedaimad neist ulatuvad üle põlve.

Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls

KARVASED KAUNITARID

Karusnahad on moepildis tähtsad tegijad, nii suurte pindade kui detailidena. Ja iial enne pole karvaseid materjale sellise lusti ja fantaasiarikkusega kasutatud! Krae kõrval võivad kohevad nahad paikneda mistahes kohas figuuril ja muuta nii täielikult siluetti. Naturaalse gamma ja luksuslike tumedate toonide kõrval on kõikvõimalikke pööraseid värve. Karvased kollid ja nooblites nahkades kuningannad – mõlemad on rõõmsalt moestaarid.

HITT: karusnahast kätised – just varrukad on põnevaim osa moes!

PROOVI VEEL:

Trendipalett on nagu rikkalik Rootsi laud. Siin on märksõnad, millest veel ennast sel sügisel inspireerida lasta:

•          ruudumustrid 

•          tepingud

•          tume salapära

•          viktoriaanlik romantika

•          maskuliinne joon

•          avangardne minimalism

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles