Mis juhtub, kui unustad seksi ajaks tampooni eemaldada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahel võib spontaanset seksi ette tulla. Mõnikord isegi siis, kui sul on parajasti kuupuhastus. Kuna olukord võis olla ootamatu, siis pole mingi ime, et sulle meenub alles pärast seksi, et unustasid tampooni välja võtmata. Mida teha?

Naistearst Jennifer Wider ütles, et selline olukord pole sugugi tavapäratu, aga murelikuks peaks muutma see, mis saab pärast seksi. «Kõige ohtlikum on see, kui tampoon nihkub vahekorra ajal üha sügavamale tupekanalisse, kuna seda on väga keeruline pärast eemaldada,» sõnas Wider Woman’s Health Magazine’ile.

See võib omakorda tekitada palju valu ja ebamugavust ning lõpuks võib tekkida lausa põletik. Wideri sõnul on paljud naised unustanud tampooni vahekorra ajaks eemaldamata ning lõpuks jõuavad murega naistearsti juurde, kes avastab, et tupepõletiku põhjuseks ongi tampoon.

Kui sulle peaks pärast vahekorda meenuma, et unustasid tampooni eemaldamata, ürita see võimalikult kiiresti eemaldada, kuigi Wider tunnistas, et see võib olla keerukas.

Kui sa ise ei saa sellega hakkama, pöördu kindlasti oma arsti poole. Mida kauem tampoon su tupekanalis on, seda tõenäolisem on see, et võib tekkida põletik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles