USAs on jahmatavalt palju ülekaalulisi lapsi ja teismelisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chris Radburn/PA Wire/PA Images

Keskmine USA alla 19-aastane laps või nooruk saab 12 protsenti oma igapäevastest kilokaloritest kiirtoidust. Võrreldes 2006. aastaga, on see näitaja ainult ühe protsendi võrra langenud.

USA teismelised tarbivad kiirtoitu oluliselt rohkem kui lapsed: 12-19-aastased saavad 17 protsenti kilokaloritest kätte rämpstoidust. Nooremad lapsed vanuses 2-11 saavad 8,7 protsenti kilokaloritest kiirtoidust, kirjutab Business Insider.

Antud näitajad selgusid USA riiklikust tervist ja toitumist analüüsivast uuringust. Uuringu läbiviijate sõnul näitab kiirtoidu tarbimine seda, et laste toitumisharjumused pole sugugi sellised, nagu need võiksid ja peaksid olema. Valed toitumisharjumused ja kiirtoidu tarbimine võivad tekitada mitmeid terviseprobleeme ning muudavad inimese ülekaaluliseks.

USAs on olukord eriti karm – ülekaaluliste laste hulk on viimase 30 aastaga kahekordistunud. Ülekaaluliste teismeliste hulk on aga lausa neljakordistunud. 2012. aasta näitajate alusel võib öelda, et 18 protsenti lastest ja 21 protsenti teismelistest on USAs ülekaalulised. Ülekaalulistel lastel võib olla kõrge kolesteroolitase, kõrge vererõhk ja nad võivad põdeda diabeeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles