Parimad õpetajad – need on lapsed

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta Šveitsi valge karjakoera Noraga. Oktoobri alguseni töötab Pakosta Eesti Kunstiakadeemia teadus- ja arendusosakonna juhatajana.
Liisa Pakosta Šveitsi valge karjakoera Noraga. Oktoobri alguseni töötab Pakosta Eesti Kunstiakadeemia teadus- ja arendusosakonna juhatajana. Foto: Erakogu

Aino Pervik ja Hando Runnel on suured nimed eesti kirjanduses, aga nemad, nagu veel kümned tuntud inimesed, on mõjusad tegelased ka uue võrdõigusvoliniku Liisa Pakosta senisel eluteel.

Järgmise kuu hakul astub ametisse uus soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa-Ly Pakosta (46), viie lapse ema. Kasulik ja vajalik on teada, mis või kes on teda elus enim mõjutanud.

Mõjutajad koolipõlves: Nüüdne diplomaat Jüri Luik, kolm aastat minust ees, aga tundus kahe põlvkonna jagu targem. Pärast selgus, et ongi. Klassikaaslased. Õpetajatest Tiia-Ester Loitme, kes vedas tundi Arvo Pärdi ning käskis üksinda klassi ees valjul häälel isamaalisi laule laulda. Olin teismeline, viisi ei pidanud, aga meelde jäi, et iga eestlane peab suutma püsti tõusta ja nii laulda. Emakeeleõpetaja Aino Niinemäe sundis läbi lugema kogu eesti luule, et lapsed õpiks keele ilu nautima. Headuse etalonina Urve Renel, kes ei kaotanud ka mu inglise keele absoluutse edasijõudmatuse kestvatel hetkedel lootust. Daamilikkuse etalon, briti kirjanduse õpetaja Ingrid Kuljus ja veel paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles