Ausad fotod sellest, milline näeb keha välja pärast suurt kaalulangetust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehakaaluga on kimpus paljud inimesed.
Kehakaaluga on kimpus paljud inimesed. Foto: SCANPIX

Fotograaf Julia Kozerski tahtis näidata, millised füüsilised ja emotsionaalsed muutused kaasnevad kaalulangetusega.

Tavaline artikkel kaalulangetusest võib sisaldada «enne» ja «pärast» fotosid. «Enne» fotodel on näha õnnetu olemisega inimest, kes kannab väga suuri rõivaid. «Pärast» fotodel on reeglina täiesti erinev inimene, kes on õnnelikum kui kunagi varem, vahendab RedBook Magazine.

Julia Kozerski tahtis aga näidata, milline on kaalulangetus tegelikult. Tema fotod ei ole töödeldud, need on ausad ja illustreerivad hästi, kui valus protsess võib suur kaalulangetus olla.

Kozerski fotoprojekt «Half» jälgis seda, kuidas 153 kilogrammi kaaluv naine võttis üle 70 kilogrammi alla. Lisaks kaalulangetusele on projektis fotosid ka sellest, kui keeruline oli naise suhe toidu, kinnisideede, enesekontrolli ja kehakuvandiga. «Mitu kuud olin mina ainuke inimene, kes neid fotosid nägi, isegi mu abikaasa ei teadnud nendest,» ütles Kozerski. Ajapikku hakkas naine fotosid näitama oma fotograafiaeriala kursusekaaslastele ja oli tõeliselt üllatunud, et teised suhtusid ta projekti toetavalt.

«Minu arvates pööratakse kaalulangetuse puhul asja emotsionaalsele küljele liiga vähe tähelepanu,» sõnas fotograaf. «Keskendutakse välimusele ja numbritele, aga mitte sellele, kuidas inimene end tunneb.»

Vaata Julia Kozerski ausat fotoseeriat siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles