Kas vahekorra katkestamine on raseduse ennetamiseks sama tõhus kui kondoom?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs on erinevate küsitlustega kindlaks tehtud, et seksuaalselt aktiivsed noored eelistavad raseduse vältimiseks kondoomi asemel hoopis vahekorra katkestada. Seda meetodit pole senini kui tõhusaks peetud. 

Vahekorra katkestamine tähendab seda, et mees tõmbab oma suguelundi naisest välja vahetult enne seemnepurset. USA haiguste kontrolli ja ennetamise keskus on hoiatanud, et vahekorra katkestamine on kõige vähem tõhus meetod raseduse ennetamiseks, vahendab Elite Daily.

Nüüd on aga kindlaks tehtud, et vahekorra katkestamine on raseduse ennetamiseks peaaegu sama tõhus kui kondoomi kasutamine. Neist paaridest, kes aasta jooksul seda meetodit kasutasid, jäi lapseootele 18 protsenti; kondoomi kasutavate paaride seas oli see näitaja samal perioodil 17 protsenti. Seega võib väita, et raseduse ennetamise mõttes on vahekorra katkestamine peaaegu sama tõhus kui kondoomi kasutamine.

Ainuke põhjus, miks tasuks vahekorra katkestamise suhtes ettevaatlik olla, on see, et sina ja su partner ei ole suguhaiguste eest kaitstud. Kondoomi puhul on oluliseks plussiks lisaks raseduse ennetamisele see, et kondoom kaitseb ka sugulisel teel levivate haiguste eest. Kusjuures kondoom on ainuke kaitsevahend, mis kaitseb nii suguhaiguste kui soovimatu raseduse eest. Rasestumisvastaseid vahendeid on teisigi, kuid need ei kaitse sind ja su partnerit suguhaiguste eest. Seega enne, kui otsustate kaitsevahenditest loobuda, arutage asja omavahel ja kaaluge plusse-miinuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles