Märten Ross peab pere ohverdamist karjääri nimel lühinägelikuks

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märten Ross tööpostil.
Märten Ross tööpostil. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Panga asepresidendile Märten Rossile ei ole töö- ja pereelu ühitamine võõras teema, võib lugeda intervjuust ajakirja Pere ja Kodu oktoobrinumbris. 

Rosside kolme lapsega perre on peagi lisa oodata, lastest vanim on juba 15-aastane. «Kriitilisem periood on siis, kui laps läheb kooli. Plaanin, et umbes viiekümneselt olen vaba,» arutles ta.

Praegu euroalas elamiseks ettevalmistustega tegeleva Rossi jaoks aitab tööpingetest vabaneda mõnikord üksinda olemine, mõnikord aga tegevus, mis vabastab aju. «Tihti pole asi selles, et olen füüsiliselt väsinud, vaid vaevan end mingi probleemiga. Lapsed võivad aidata sellisest tsüklist välja.»

«Arvan, et paljud karjääriinimesed ei saa arugi, et nad ohverdavad mingil määral pere, ja see on tegelikult väga lühinägelik», ütles Ross, tunnistades, et tema soovitus seda mitte teha oleks aga silmakirjalik, sest ta ise pole pidanud töö ja pere vahel valima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles