Miks ei tasuks paarisuhtes tülitsemise pärast muretseda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljude jaoks on tülitsemine ja vaidlemine negatiivsed tegevused. Arvatakse, et tülitsemine võib kahe inimese vahele kiilu lüüa. Teadlased on aga kindlaks teinud, et tegelikult on tülitsemisel sootuks vastupidine toime. 

Paarid, kes suhtuvad tülitsemisse muretult, on õnnelikumad ja rahulolevamad. Regulaarselt tülitsevad paarid mõistavad, mida tähendab püsisuhe ja kuidas on võimalik oma energiat suunata nii, et teine inimene tunneks end armastatu ja hinnatuna. Selle asemel, et tülitsemist vältida, tasuks seda hoopis järgnevatel põhjustel aktsepteerida, kirjutab Lifehack.

1. Tülitsemine näitab, et te olete valmis omavahel suhtlema

Vaidlused võivad tundeid päevavalgele tuua, selle asemel, et neid inimeste sisse lukustada. Indias tehtud uuringust selgus, et paljud suhtes olevad inimesed on nõus väitega, et vaidlemine võib mõjuda suhtele hästi ja soodustab suhtlemist. Tülid võivad olukorda uue vaatenurga tuua ja panna suhtes olevad inimesi probleeme avatumalt lahendama.

2. See näitab, et sa tunned partneri pärast muret

Tülide käigus tuleb hästi välja see, kui väga me teisest inimesest hoolime. Kui sa tunned end partneriga mugavalt ja muretsed tema pärast, siis ei lõhu oma arvamuse avaldamine teie suhet. See võib suhtele hoopis uut tugevust anda. Kui tegemist on normaalse ja õigustatud tüliga, siis sa tunned, kui väga partner sinu pärast muretseb.

3. Vaidlused näitavad, et teie suhe on elujõuline

Kellelegi ei meeldi igav atmosfäär, kust puuduvad pinge ja vastuolud. Mõningane draama aitab suhet aktiivse ja elavana hoida, sest te näete teineteise energiat ning sisemist põlemist. Vaidlused tõmbavad tähelepanu ka teise inimese ebamugavusele, vajadustele ja omapäradele.

4. Tülid aitavad teineteiselt õppida

Vaidluse käigus oled sa sunnitud end teise inimese kohale asetama ja see õpetab nii mõndagi. Tulise vaidluse käigus võib üsna värskendav olla partneri argumentide kuulamine ja mõistmine, et ta ei eksi. 

5. Vaidlemine tõestab, et te suudate probleemidega toime tulla

Vaidlused näitavad suhtes teatud küpsust ja seda, kuidas te negatiivsusega toime tulete. Selle asemel, et probleemide eest põgeneda, olete valmis raskustele vastu astuma ja saate neist koos jagu. Vaidlused muudavad teid lähedasemaks ja aitavad negatiivset energiat hävitada. Igas tülis peitub teatud võim ja see võim väljendub selles, kuidas te tüli üle elate.

6. See näitab, et te seisate millegi eest

Sinul ja su partneril on omad väärtushinnangud ning arvamused, mis on tugevad. Vaidlused sunnivad teid oma arvamust kaitsma. Kuigi mõne inimese jaoks võib see tunduda negatiivse asjana, on see tegelikult positiivne. Tugevad arvamused ja uskumused näitavad, et te mõlemad toote suhtesse midagi märkimisväärset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles