Trennimood - maha must meri!

Kristina Herodes
, Moe- ja ilutoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tipptreener ja bikiinifitnessi proff Egle Eller-Nabi annab nõu, kuidas innustavaid trenniriideid valida. Rõivad pildil: Reebok
tipptreener ja bikiinifitnessi proff Egle Eller-Nabi annab nõu, kuidas innustavaid trenniriideid valida. Rõivad pildil: Reebok Foto: Jana Laigo

Teame-teame, et suur osa daame läheb trenni siis, kui viimane häda käes ehk kõige venivam kleit enam selga ei mahu. Ma ise pole siin kah mingi erand. Ja trenni minnes topin selga midagi, milles siiski võimalikult sale välja näha. Aga on see ikka parim taktika? Nõu annab tipptreener ja bikiinifitnessi proff Egle Eller-Nabi.

Sügis on imelik aeg – hoolimata sellest, et kõik vahvad voldid saaks südamerahus kohevate kampsunite alla peita, ründavad tuhanded taas trennisaale. Päevakorral on, mida trennisaali selga panna.

Alati särav ja elurõõmust pakatav Egle veedab trennisaalis suure osa oma päevast. Kes võiks paremini teada, millises riietuses end seal hästi tunda? Kõik nipid, mille tema on tundide, kuude ja aastatega omal nahal ära proovinud, peavad päris kindlasti vett.

Hetkeks muidugi võtab kukalt kratsima Egle figuur – ta näeb lihtsalt üle mõistuse hea välja, kas tema särav stiil ikka tavalise poolpehme kodaniku seljas ka välja veab… Kuid treener kummutab need kahtlused kohe: «Kui kehakaal ei hakka lausa tervisele, siis keha ei pea sugugi olema piitspeenike! Igas mõõdus aktiivne inimene on ilus. Ja eesti naistel on ainult üks tõsine viga – ollakse liiga kriitilised oma keha suhtes.»

Mille järgi otsustad, mida trenni minnes selga paned?

Tuju järgi otsustan. Pakin trennikoti alati eelmisel õhtul, mulle meeldib alustada päeva nii, et kõik on valmis. Treenerina olen alati käivitaja rollis, päris nii pole mul kunagi, et vaatan, mis kotti kukub – minu jaoks on oluline näha välja esinduslik ja innustav, see on ju osa minu tööst!

Millised värvid sinu arvates trennisaalis parima energiadopingu annavad?

Mulle väga meeldib kollane! Kõikvõimalikes kombinatsioonides – musta, roosaga. Miks kollane? Ta on nii erk, nii tugev, mul on kohe hästi-hästi palju kollast!

Eks need, kes mu trennis käivad, oskavad kõige paremini iseloomustada, kas kollase tooni optimism sobib minu loomusega kokku. Ma tunnen, et see toon paneb mind alati särama.

Tunnedki kohe erinevust?

Jaa, ma tõesti tunnen seda! Kui ma olen hästi väsinud, siis värvid annavad mulle tuntavalt energiat. Sekundi pealt hakkad rohkem särama.

Värvid aitavad siis edukaks treeninguks häälestuda.

Jaa, see on väga oluline! Trenn on ju nii lühike ja see on minu aeg, tuleb end enne õigele lainele viia. Mina mõtlen alati enne trenni endale välja ka eesmärgi – miks ma sinna lähen? Tavaliselt on see lihtne: otsustan nautida tundi ja anda endast kõik, 100%. Isegi kui trennid on füüsiliselt rasked, on võimalik sellest väga hea emotsioon saada, kui sa oled täielikult kohal ja asjad selgeks mõelnud.

Mida arvad mustast, mida nii paljud eelistavad?

Osa inimesi ju isegi tavaelus kannab kogu aeg musta! Trennisaalides näen samuti, et paljudele meeldib musta kanda. Eks ta teeb sel hetkel visuaalselt peenemaks, aga enda eest ju kuhugile ei põgene! Minu arvates võiks harjuda oma reaalse minapildiga ja armastada end sellisena, nagu oled. Ei pea end häbenema ega varjama. Eesti naine on liiga kriitiline oma välimuse suhtes!

Kus see öeldud on, et värve võivad kanda ainult naisterahvad S-suuruses!? Igas mõõdus reibas naine on värvilises riietuses atraktiivne! Kui oled ebakindel, oled seda ka selles mustas riietuses. Värvid annavad juurde rõõmu, julgust ja motivatsiooni!

Ise käin mustas küll päris harva ja alati, kui panen selga midagi tumedamat, peab kusagil olema ikka mõni värviline detail või triip.

Tead kindlasti ka profitrikke, mida teised ei tea. Avalda mõni saladus spordiriietuse vallast.

Trenn ei jää kindlasti tegemata, kui sul häid riideid ei ole, aga soovitan eelistada brände, kes on spordiriietele spetsialiseerunud. Paljud moemärgid teevad ka kihvte asju, aga sportides tunned, et tehnoloogia pole aktiivse liikumise jaoks, mõni õmblus on näiteks vales kohas.

Uus kõva sõna on kompressiooni tehnoloogia – sellised rõivad, mis hoiavad kõik hästi trimmis ja otsesõnu vormivad keha. Paljud pole sellest kuulnudki, aga minule need asjad meeldivad. Tunnistan, et neid on küll raske jalga panna, kuid kandes on nagu teine nahk – supermugav ja väga hea hingamisega. Otsi julgelt märget compression. Retuusid hoiavad kõik hästi paigal, topid on natuke korseti tundega, väga mõnusad asjad!

Mis veel on ülioluline – naistele õige spordirinnahoidja. Tavarinnahoidja jaoks on treening ikka liiga suur katsumus, temast seal suurt abi ei ole. Ja alati tuleb kõike selga proovida ning kabiinis ka julgelt liigutada, vaid nii leiab enda jaoks õige suuruse ja kõige mugavamad lõiked. See kehtib kõikide spordirõivaste puhul.

Dry-fit-tehnoloogia on ilmselt tuttav kõigile. Näiteks puuvillases pluusis ei maksa trenni tulla – kohe oled ligumärg. Kuskilt puhub konditsioneer peale ja ongi seljavalu või külmetus käes. Mul on alati dressipluus kõrval – hea soojendades ja pärast venitades peale visata. Kui mul on võistlusperioodil dieet, siis mul on kogu aeg külm ka, ainult sporditopist jääb väheks, et end kogu tunni vältel mugavalt tunda.

Kui suur on sinu moehuvi?

Ikka suur, ma olen ju naisterahvas! Suurema osa ajast veedan trenniriietes, ma ju töötan treenerina. Samas armastan ennast üles lüüa, mulle meeldib kleite ja kõrgeid kingi kanda. Viimasel ajal teevad spordibrändid ka väga ägedaid sportlikke kleite, neid kannan hästi palju. Tikk-kontsadel käimine on ju jalgadele suurepärane lisatrenn!

Spordiriietuses on samuti omad trendid, kust need tulevad? Mis täna hot on?

Jaa – trenniriietus on täna trendiriietus, inimesed käivad tihti trennis ja tahavad seal head välja näha! Eks see natuke oleneb kohast ja klubist, treeneritelt võetakse ka malli.

Praegu teevad ilma elavad toonid, mustrid, kollane, roosa. Trendivärvid on alati kohal ka spordikollektsioonides. Kevadkollektsioonides on tulemas palju väga ägedat erk-

rohelist – ma juba nii ootan seda! Mulle väga meeldib, et inimesed on trenniriietega üha julgemad, katsetavad eri värvide ja stiilidega.

Minu soovitus on kõigile – ei tasu olla kriitiline oma keha või mõne kehaosa suhtes. See on ju sinu keha, tänu sellele saad üldse liikumisest rõõmu tunda. Pole vaja karta liibuvat joont ega erksaid toone. Parem proovi ja küll sa näed – see erksa tooniga topp võib igaühe seljas päris ilus olla! Igasugune investeering oma paremasse tujusse tuleb trennisaalis suureks kasuks.

Alusta päeva särtsaka Eglega!

Hommikune trenn annab päevale õige hoo ning lisaks hea vormi ja tugeva tervise. Kuidas seda teha nii, et oleks tore ja kasulik? Suunda näitab Kanal 11 saade «Trennispikker»,

E–R kl 8 ja L, P kl 9. Võta oma päevakavva pooletunnine tõhus kodune treening koos tipptreener Egle Eller-Nabiga ja avasta liigutamise rõõm!

Kelle jaoks me trennis riietume?

Vastus sellele küsimusele ongi trennisaali rõivaid valides parim stiilivõti. Peamine on tunda end oma kehast hästi, kellegi kolmanda arvamus ei loe! Trennis kasutame meetodeid, mille eesmärk on meid innustada ja muuta pingutus lõbuks. Selsamal eesmärgil saadab harjutusi reibas muusika, kõrval on treener ja harjutame koos. Trenniriietuse esmane funktsioon on täpselt sama – süstida meisse lisaenergiat ja soovi ennast ületada. Ning see mõju pole illusioon, vaid selgesti tuntav.

Trennifännide pidupäev – Reebok Fitness Festival

Juba laupäeval, 19. septembril tulevad kõik spordisõbrad kokku Arigatosse, kus terve pika päeva saab kaasa teha tipptreenerite tundides. Start antakse kell 10 hommikul ja 40 hoogsat treeningtundi viies saalis kestavad hilise õhtuni. Kell 17 astuvad pealavale meie lemmiktreenerid Egle Eller-Nabi ja Kaja Tuisk. Lisainfo reebokfitness.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles