Mida ei tasuks teha pärast kallima kõrvalsuhte avastamist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paarisuhtes on üks hirmutavamaid asju see, kui ühel hetkel peaks selguma, et kallima on kõrvalsuhe. Miks? Sest muude asjadega – töökoha kaotamine, lähedase inimese surm, lapse haigus – on lihtsam toime tulla. Neid asju saab n-ö parandada, neile on võimalik lahendust leida, kuid kallima truudusetus on asi, mis murrab usalduse ja millest on keeruline taastuda.

Kui sinu elus peaks see raske hetk tulema ja sa avastad, et kallimal on armuke, siis teatud asju ei tohiks sellises olukorras teha. Huff Post pani kirja mõned näited, kuidas ei tohiks kallima kõrvalsuhtele reageerida.

1. Ära varise kokku. Seda on loomulikult lihtsam öelda kui teha. Kõrvalsuhtest teada saades võib sul tekkida tahtmine karjuda, nutta ja täiesti üksi olla. See on arusaadav, aga ära anna neile tunnetele järgi. Hinga sügavalt sisse ja ütle endale, et selline asi sind ei murra. Naised, kes on olnud samas olukorras, võivad kinnitada, et see tõesti ei murra.

2. Ära hakka eksi «mudaga» loopima. Sul võib tekkida ka kiusatus helistada kõikidele teie ühistele sõpradele ja endist kallimat maha teha. Oht on aga selles, et see võib sinust väga halva mulje jätta. Lähedaste ringis võid seda teha, sest nemad mõistavad sinu tundeid, kuid ära lase neil juttudel esialgu kaugemale levida.

3. Ära muutu hävitavaks. See tähendab seda, et kuigi sa oled kallima peale vihane, ei tasuks hakata tema asju hävitama. Kallim võib seda väga isiklikult võtta ja hiljem võid sa majanduslikult hävitustöö eest vastutada.

4. Ära kaasa asjasse lapsi. Lükka seda nii kaua edasi, kui vähegi võimalik. Lapsed on ilmselt kogu aeg kõike kõrvalt näinud, neil on ju piletid esiritta. Aga see ei tähenda, et nad on aru saanud, mis toimub. Kui enam pole võimalik asja varjata, räägi neile üldiselt, mis toimub, kuid väldi inetuid üksikasju.

5. Ära ole ohver. Ära arva, et sa oled sellise kohtlemise kuidagi ära teeninud. See pole sugugi õige suhtumine. Kõrvalsuhte jaoks pole kunagi ühtegi õigustust.

6. Ära muuda asja füüsiliseks. Kuigi su endine kallim on kahtlemata ära teeninud selle, et keegi tema kere kuumaks kütaks, ära tee seda. Ta murdis sinu südame ja lõhkus sulle siiani tuttava maailma, kuid tema murtud lõualuu ei muuda asja paremaks.

7. Ära arva, et su elu on nüüd läbi. Võta seda kui uut võimalust. Sinu lugu – see uus, mis nüüd algab – võib olla väga õnneliku lõpuga. See on ilmselt erinev sellest, mida sa siiani ette kujutasid, aga kunagi ei tea – see võib osutuda paremaks, kui oskaksid arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles