Eduka kohtingu saladus võib peituda punases riietuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu kohaselt mõjuvad punasesse riietatud naised vastassoole atraktiivsemana.
Uuringu kohaselt mõjuvad punasesse riietatud naised vastassoole atraktiivsemana. Foto: SCANPIX

Iga pulmalauliku või baarmeni suust võib kuulda mahlakaid lugusid, kus on ära mainitud neiu punases – värske uuringu kohaselt võib selle põhjuseks olla meeste suurem huvi punasesse rõivastatud naiste vastu.

Rochesteri ülikooli teadlased leidsid, et mehed, kellele näidati punasesse riietatud näitsikute fotosid, soovisid pildistatult küsida rohkem armunule iseloomulikke küsimusi kui sookaaslased, kes vaatasid sama naise pilti, kus ta kandis rohelist või sinist, vahendas Time.com.

Uuringu juhtivautor Andrew Ellioti sõnul on varasemad küsitlused näidanud, et mehed peavad punast särki kandvaid või punasel taustal pildistatud vastasoo esindajaid seksikamaks. Seega sooviti välja selgitada, kas värv võib põhjustata ka armumist.

Uuringus osalenud meesüliõpilastele näidati pilte naistest, kellega neil väidetavalt hiljem kohtumise võimalus pidi tekkima. Seejuures paluti meestel valida kindlate küsimuste seast mõned välja pildil olijale esitamiseks.

Punasesse riietatud naistele sooviti rohkem külgelöömise tüüpi küsimusi esitada – näiteks: «Mida meeldib sulle kohtingutel teha?». Mehed, kes pidid kohtuma rohelisse või sinisesse riietatud daamiga, muutusid ametlikumaks ja küsisid pigem: «Mis tööd sa teed?»

Teises eksperimendis näidati meestele taaskord fotosid neidudest, kellega nad pidavat kokku saama ruumis, kuhu osalejad viidi. Meestel paluti tuba ümber tõsta ning selgus, et punasesse riietatud tüdrukuga kohtumist ootajad nihutasid toolid üksteisele lähemale kui teised sookaaslased.

Lõppkokkuvõttes meestel muidugi punasesse, rohelisse või sinisesse rõivastatud naistega kohtuda ei õnnestunud.

Ellioti sõnul puuduvad tõendid, et punane värv pälvib teistest enam tähelepanu, kuid meeste kõrgema huvi põhjuseks võib tema hinnagul olla kultuurimõjutuste peegeldumine inimbioloogias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles