Kuus head saladust, kuidas muuta oma armuelu paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armusuhte kvaliteet sõltub suuresti meie heaolutundest. Kui sa pole oma suhtega rahul, siis ei paku ilmselt ka seks sulle piisavalt rahuldust.

Psühholoogiaportaal Psycholgy Today tõi välja kuus teaduslikult tõestatud saladust, kuidas on võimalik oma armuelu paremaks muuta.

1. Mis on uut? Ürita iga päev leida partneri juures midagi uut. See aitab sul partnerit rohkem hinnata ja tuletada endale meelde, mis sind alguses üldse selle inimese poole tõmbas.

2. Tähistage häid asju koos. Uuringud on näidanud, et see, kuidas inimesed reageerivad kallite inimeste headele uudistele, mõjutab oluliselt suhte kvaliteeti. Kui kallim jagab sinuga mõnda head uudist, rõõmusta koos temaga ja ela talle kaasa (selle asemel, et vaadata oma nutitelefoni).

3. Minge jalutama. Käsikäes jalutamine on hea füüsiline tegevus, mis aitab teil partneriga ühel lainel olla. Jalutamine võib tunduda tühise tegevusena, kuid see mõjub alati positiivselt.

4. Tehke koos midagi uut. Paarid, kes proovivad koos põnevaid ja uudseid asju (langevarjuhüpped), on suhtega rohkem rahul kui need paarid, kes teevad koos meeldivaid asju (teatris käimine, õhtusöögi valmistamine).

5. Üllatage teineteist. Ootamatud ja ettearvamatud olukorrad muudavad suhte tugevamaks. Ärge tehke kogu aeg rutiinseid asju, paku näiteks välja, et lähete mõnda täiesti uude kohta sööma, või jalutage vahelduseks mõnes teile võõras linnaosas. Teadlased on kindlaks teinud, et kui suhe toob endaga kaasa palju tugevaid emotsioone, siis ei võta inimesed suhet enesestmõistetavalt.

6. Kirjutage konfliktidest. Ühest uuringust selgus, et kui suhtes olevad inimesed said kirjutada mõnest tülist või konfliktist läbi neutraalse kolmanda osapoole silmade, olid nad suhtega rohkem rahul ja suhtes oli rohkem kirge. Selleks pole tarvis pikka esseed kirjutada. Võta näiteks seitsmeks minutiks aeg maha ja kirjuta üles, kuidas oleks võimalik mõnda esinenud konflikti lahendada. Seda võiks teha iga paari kuu tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles