Kunstnik katab vägivallaohvrite armid kaunite tätoveeringutega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Phovoir/ScanPix

Peale hingehaavade jäävad vägivalda tihtipeale meenutama ka päris armid, mis teevad kogetu unustamise raskemaks. Tätoveerimiskunstnik Flavia Carvalho võttis kaks aastat tagasi ette väga tänuväärse projekti «A Pele da Flor» (Lille nahk), et katta vägivalla all kannatanud naise armid imekaunite ja jõustavate tätoveeringutega. 

Carvalho inspireeriv projekt sai alguse 2013. aastal, kui tema poole pöördus naine, kes soovis armide katmiseks tätoveeringut, kirjutab Huffington Post. Armid meenutasid naisele seda, kuidas võõras mees teda tõrjumise pärast ööklubis pussitas. «Kui ta nägi valmis tätoveeringut, liigutas see teda südamepõhjani,» sõnas kunstnik, «ja see mõjutas mind väga sügavalt.»

Nii saigi alguse projekt, mille raames pakub kunstnik vägivallaohvritele ja mastektoomia läbinud patsientidele tasuta tähenduslikke tätoveeringuid. Armidega naised on Carvalho poole pöördunud ka väga kaugelt, isegi välismaalt. «Nad tulevad stuudiosse, räägivad oma valusaid lugusid ja näitavad mulle oma arme. Neil on piinlik, nad nutavad ja kallistavad mind. Siis me kujundame tätoveeringu ja paneme aja kinni. Nad muutuvad optimistlikuks ja lähevad elevile. Imeline on näha, kuidas nende suhe oma kehaga pärast tätoveeringu saamist muutub. Ma jälgin neist paljusid Facebookis ja näen, kuidas nad pärast oma keha pärast häbenemist postitavad nüüd endast pilte kleitides. Nad paistavad õnnelikud, muutunud,» sõnas Carvalho.

Valmis töid saab näha kunstniku Facebooki lehel

 

... e o projeto A Pele da Flor VIVE! <3 #apeledaflor #tattoowithlove #açaosocial #tattoovoluntaria #electricink #cwbtattoo

Posted by Flavia Carvalho - Daedra Art & Tattoo on Monday, 3 August 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles