Sinu elu on tegelikult parem, kui sulle tundub

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õnnelik ja rõõmus elu koosneb paljudest asjadest. Asjadest, mida me iga päev ei pruugi tähelegi panna, ometi on need asjad meie tähelepanu väärt.

Kui kõik läheb allamäge ja sulle tundub, et miski pole elus õigesti, mõtle allpool toodud asjadele. Need on asjad, tänu millele peaksid enda üle väga uhke olema, kirjutab Genius Beauty.

1. Sa suudad arveid maksta. Ja võib-olla jääb pärast arvete tasumist märkimisväärne summa veel ülegi. Pole oluline, kas ja kui väga sind kohustused häirivad, tähtis on meeles pidada, et sa saad nendega hakkama. Sa oled iseseisev.

2. Sa esitad endale küsimusi. Sa sead oma tegemisi aeg-ajalt kahtluse alla ja vahel tunned isegi kurbust. See näitab, et sa oled valmis kasvama ja arenema. Sa oled valmis end objektiivselt analüüsima ja paremuse suunas liikuma.

3. Sul on töökoht. Sa teenid raha, mida saad kulutada täpselt nii, nagu ise heaks arvad. Sul on olemas peavari ja riided, mida iga päev kanda. Kui asjad ei ole päris nii, nagu sulle meeldiks, pead sa end põrujaks. Sa hindad iseseisvust ja vastutad oma tegude eest.

4. Sul jääb aega meelistegevuste jaoks. Olgu selleks tegevuseks kasvõi diivanil pikutamine ja teleri vaatamine.

5. Sa ei muretse sellepärast, kas sul on süüa. Sa tead, et külmikus ja köögikappides on piisavalt seda, millest süüa valmistada. Küsimusi võib tekitada ainult see, mida neist asjadest teha.

6. Sul on paar lähedast sõpra. Neid ei pea sugugi palju olema, aga sul on alati teadmine, et kui vaja, siis sul on, kelle poole pöörduda.

7. Sa said täna hommikul hommikusööki nautida ja autoga tööle sõita. Sinu jaoks on need tühised asjad, kuid ometi võiks nende eest tänulik olla.

8. Sa pole enam see inimene, kes sa olid aasta tagasi. Sa oled kasvanud, arenenud ja sa tead hästi, kas su areng on olnud positiivne või sootuks negatiivne.

9. Sul on aega. See tähendab, et sul on aega asjade jaoks, mis ei kuulu su töökohustuste hulka. Sa saad käia kontsertidel ja muudel üritustel, mis sulle huvi pakuvad. Õnneks ei pea sa tööl tegema ületunde ja saad vahel ka puhata.

10. Sul on riideid. Naistele võib alati tunduda, et riideid pole kunagi piisavalt – lause «mul pole midagi selga panna» on ilmselt sullegi tuttav –, ent tegelikult on meie kõigi riidekapid või garderoobid rõivaid täis.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

11. Sa tajud, kui miski läheb elus valesti. Esimene – ja vast kõige olulisem – samm on mõista, et midagi on korrast ära. Isegi, kui sa ei oska midagi ette võtta, on selle tunnistamine tähtis.

12. Kui saaksid kohtuda iseendaga lapsena, ütleksid talle, et kõik on hästi. Täiskasvanuna oled suutnud valu minevikku jätta ja ütled sellele pisipõnnile: «Sa ei pea tuleviku pärast muretsema.»

13. Sul on oma ruum. See ei pea olema korter või maja. See võib olla väike tuba, nurgake, laud – koht, kus saad lõõgastuda ja teha omi asju. Koht, kus ainult sina otsustad, kes kuuluvad sinu maailma ja kes mitte.

14. Sa murdsid lahti suhtest, mis polnud kuigi hea. See suhe võis olla negatiivne, kuid see oli siiski sinu jaoks oluline kogemus. Ka lahkuminek on tähtis kogemus, sest see aitab sul elus edasi liikuda.

15. Sa tunned millegi vastu huvi. Pole vahet, mis see on: suhted, seks, lugemine, filmid, kosmos või maaväline elu. Mõned asjad mõjuvad su ajule stimuleerivalt.

16. Sa oskad enda eest hoolitseda. Sa tead, mitu tundi sa pead magama, et tunda end puhanuna. Sa tead, mida teha siis, kui keegi on su südame murdnud.

17. Sa töötad kindla eesmärgi nimel. Isegi, kui sa oled väsinud ja su unistused tunduvad hetkel olevat ähmased, on oluline jätkata nende suunas liikumist.

18. Tulevik ei ole sinu kinnisideeks. Maailma kõige õnnelikumad inimesed suudavad hinnata ja nautida seda, mis toimub siin ja praegu.

19. Sa oled üle elanud nii mõndagi. Sa oled julge ja astud väljakutsetele vastu. Sa oled suuteline oma raskustest õppima, kuigi see võib vahel tunduda raskena. Aga sul on kogemusi ja sa oskad neid hinnata. Elu pole muutunud lihtsamaks, kuid sina oled muutunud targemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles