Teadlased tegid kindlaks, milline isikuomadus on edu saavutamiseks kõige tähtsam

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas keegi on kunagi öelnud, et sa oled väga kohusetundlik inimene ja tegutsed alati oma südametunnistuse järgi? Võib-olla seda ütles mõni tööandja või kolleeg? Kui jah, siis peaksid väga uhke olema.

Tuleb välja, et kohusetundlikkus on kõige olulisem isikuomadus edu saavutamiseks. Kohusetundlikkus viitab sellele, et inimene on valvas ja põhjalik. Kohusetundlikud inimesed on ka väga hästi distsiplineeritud ja eesmärkide saavutamine on nende jaoks väga oluline, vahendab YourTango.

Seetõttu pole mingi ime, et kohusetundlikud inimesed on edukamad koolis, nende suhted peavad kauem vastu ja neil on paremad töökohad. Teadlased on uuringutega kindlaks teinud, et kohusetundlikud inimesed teenivad paremat palka ja on oma tööga rohkem rahul. Nad ei hiline, oskavad oma aega hästi korraldada, keskenduvad ülesannete sooritamisele ja aitavad kolleege. Kohusetundlikkus on ka tööandjate silmis väga oluline isikuomadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles