Kus on parem tööd teha: kodus või kontoris?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Töötav teler, mustad nõud kraanikausis, kutsuv külmkapp – mõne inimese jaoks on just need mõjuvad põhjused, miks mitte kodus töötada. Ent paljude teiste jaoks on kodu just see koht, kus on võimalik saavutada parimaid töötulemusi. Seda on näidanud ka uuringud.

FlexJobs tegi 2600 töötaja seas uuringu, millest selgus, et 76 protsenti inimestest on kontoris niivõrd häiritud, et nad ei suuda tõhusalt töötada. Näiteks toodi välja häirivad kolleegid, kontori tööeetika, tülikas tööleminek (ühistranspordiga) ja ebamugav töökeskkond, kirjutab Glamour.

Pooled uuringus osalenud inimesed eelistavad kontori asemel töötada kodus, kohvikus, raamatukogus või mõnes muus avalikus kohas, sest seal on vähem segavaid faktoreid ja need keskkonnad mõjuvad inspireerivamalt.

Mõned töötajad (30 protsenti) tahaksid lausa nii väga kodus töötada, et on nõus saama töö eest senisest madalamat palka. 24 protsenti vastanutest tunnistas, et on nõus loobuma puhkustest, kui saaksid kodus töötada. Kõige üllatavam oli aga see, et suur hulk uuringus osalenutest (82 protsenti) sõnas, et nad oleksid oma tööandjale lojaalsemad, kui tööandja võimaldaks neil soovi korral kodus tööd teha.

Asi pole ainult paremates töötulemustes – inimesed usuvad, et paindlik töögraafik ja töökoha valimise võimalus mõjuks hästi ka nende tervisele ja üldiselt elule. Peaaegu kõik vastanud olid nõus, et kodus töötamine oleks positiivne muutus ja 87 protsenti inimestest oli veendunud, et see aitaks vähendada tööstressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles