Abiks tööotsijale: mis tagab töövestlusel edu ja mis rikub kõik võimalused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööandjatelt küsitakse sageli, milline on kõige olulisem omadus, mis ühel heal alluval peaks olema. Vastus sõltub suuresti aga ettevõttest, kes uusi töötajaid otsib ja pakutavast ametikohast.

Vintage-prille müüva ettevõtte Warby Parker asutaja ja tegevjuht Neil Blumenthal kirjutas hiljuti LinkedIn Pulse'i blogis sellest, mida tema potentsiaalses alluvas hindab. Blumenthali sõnul on tema põhimõtted sellised, mida on võimalik rakendada kõigil tööandjatel. Ta tõi välja kõige parema omaduse, mis alluval võiks olla ja ka kõige halvema.

Kõige parem omadus: «Meie jaoks on üks tähtsamaid omadusi aktiivsus. Kas võimaliku alluva «tööalane ainevahetus» töötab kiiresti või aeglaselt? Kas ta julgeb otsuseid langetada või kõhkleb sageli endas? Ettevõtted muutuvad praegusel ajal kiiremini kui varem ja kõige edukam on selline ettevõte, kus on asjalikud inimesed – nad mõtlevad loominguliselt ja tegutsevad kindlameelselt.»

Kõige halvem omadus: «Me sõelume alati välja inimesed, kes on väga enesekesksed. Enesekesksus on ettevõttes suurim kurja juur. Enesekesksus võib tähendada seda, et inimene ei tee mõnda ülesannet, sest «see pole tema töö»; ta suhtub kolleegidesse ülbelt; ta kaitseb põikpäiselt ideid, mis ei too ettevõttele kasu. Enesekeskse inimesega on väga keeruline koostööd teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles