Uuring: Facebookis suhtestaatuse avalikustamine võib muuta suhte tugevamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas seda, et oled suhtes, tasuks jagada oma sõprade-tuttavatega Facebooki vahendusel? Need, kes on pidanud sotsiaalmeedias oma suhtestaatust pärast lahkuminekut muutma, ei sooviks sellist infot enam oma sadade sõpradega ilmselt jagada, ent Wisconsini ülikooli teadlased tegid kindlaks, et suhtestaatuse avalikustamisel võivad olla omad plussid.

Uuringus osales paarsada Wisconsini ülikoolis käivat paari, kes olid Facebookis end suhtesse märkinud. Need paarid, kes ei varjanud oma suhet ja kes postitasid sotsiaalmeediasse ka oma kallimast pilte, olid enda sõnul suhtega rohkem rahul ning olid ühtlasi kuue kuu möödudes suurema tõenäosusega endiselt koos, kirjutab Glamour.

«Informatsioon, mida inimesed enda kohta avalikustavad, on üsna mõjuvõimas ja näitab, kuidas nad endast mõtlevad,» selgitas uuringu autor Catalina Toma. Tema sõnul on Facebooki suhtestaatus võrreldav isegi kihlasõrmusega, kuna suhtestaatuse paljastamisega kaasnevad teatud kohustused.

Samas on eelnevad uuringud näidanud, et suhted pole kunagi nii ilusad, kui need tunduvad olevat sotsiaalmeedia vahendusel. See, mida sotsiaalmeedias teistega jagatakse, ei pruugi alati tõene info olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles