Seitse märki, et varsti puudub seks teie abielust täielikult

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtne puudutus on sama oluline kui seks.
Lihtne puudutus on sama oluline kui seks. Foto: SCANPIX

Paarid, kes on lahku läinud, kurdavad tihtipeale, et lõpuks olid nad pigem korterikaaslased kui abikaasad. Tõsi on, et abielu ei muutu kiretuks ja seksuaalselt ebarahuldavaks üleöö. Kui märkad, et asjalood on pahasti, võta midagi ette.

Huffington Post jagab ekspertide kogemustel põhinevaid märke, mis annavad tunnistust, et sedasi jätkates kaob seks suhtest täielikult. Ehk on veel aega midagi muuta?

Te ei seksi

Alustame ilmselgest. Kui sa ei suuda meenutada, millal oma abikaasaga viimati seksisid, või kui te teete seda vaid eriliste tähtpäevade puhul (sünnipäevad, puhkus, aastapäevad), ei ole see kindlasti hea märk. Mida rohkem aega nõnda möödub, seda raskem on teil oma seksuaalelu elavdada.

Seksuoloog Tammy Nelsoni sõnul lõpetab keha pika seksipausi järel erutuseks vajaminevate hormoonide tootmise. Pole ime, kui mõne aja pärast puudubki sul seksi vastu suurem huvi.

Kuidas siis oma huvi tõsta ja seksuaalelu uuesti käima saada? Võtke see endale kindlaks eesmärgiks ja leidke seksiks kindlad ajad. Säärane plaan ei kõla küll eriti seksikalt, kuid sellest on väga palju abi. Mida rohkem te seksite, seda rohkem tekib teil selle järele isu. 

Te ei puuduta teineteist

Peale vähese seksi on teil ka kadunud komme teineteist muul kombel hellitada. Täisväärtuslikus suhtes saavad partnerid teineteist puudutada ka ilma suurema tagamõtteta. Nautige koos küünlavalgel mõnd head filmi, istuge kõrvuti ja hoidke käest kinni, pange pea teineteise sülle või silitage teineteist, et keha hakkaks dopamiini tootma. Kui tuju on õige, võib teil tekkida soov riided seljast heita ja seksida, aga võib-olla tahate lihtsalt rahulikult edasi pikutada ja veel üht filmi vaadata. Oluline on, et te teineteist lihtsalt puudutaksite. 

Te elate paralleelseid elusid

Te võite küll jagada üht voodit, ent see on ka kõik, mida te omavahel viimasel ajal jagate. Kui teie elud puutuvad vähe kokku ja abielust on olulisemad kõik muu (lapsed, töö, reisimine, sõbrad), siis jääbki seksiks liiga vähe aega. 

Selleks, et taas ühes suunas liikuda, tuleb oma elu ka nõnda juhtida. Isegi kui te elutempo on väga kiire ja kohustusi palju, peaksite leidma aega, mil saate olla vaid kahekesi. Eelistatult iga päev. Lõpuks tuleb ka meelde, et teie kooselul on põhjus ja kui te pühendate teineteisele oma aega, saavad need põhjused taas väga selgeks. 

Seks teeb haiget

Kui seks ei ole mugav sulle või su partnerile, on arusaadav, miks te olete sellega viimasel ajal vähem tegelenud. Kui tunne ei ole päris õige, võib põhjus peituda vales tehnikas. Psühholoog Susan Heitler toonitab, et paljudel naistel võib seks põhjustada ebamugavast liiga napi eelmängu tõttu. 

Kehalisest tuimusest saab saab lahti ka siis, kui enne voodisse pugemist veidi võimelda või käia sooja duši all, et veri hakkaks paremini liikuma ja nahk läheks tundlikumaks. Seksuaalne erutus on nakkav ja võib ka partneris iha sütitada. Kui valulikkust seksi ajal põhjustab menopaus, tuleks abi saamiseks pöörduda arsti poole. 

Su mõtted tiirlevad kellegi teise ümber

Kui sul või su partneril on tekkinud tunded kellegi teise vastu, võib tekkida tahtmatus oma abielusse investeerida. See kiindumus ei pruugigi olla füüsiline, kuid vaimne energia, mis kulub emotsionaalse salasuhte peale, ning füüsiline külgetõmme teise inimese vastu haaravad su tähelepanu ka magamistoas. 

Kui sul on niivõrd suur huvi kellegi teise vastu, näitab see, et suhtes on midagi puudu. Kohustused ja aeg võivad halvasti mõjuda ka kõige paremale suhtele, kui partnerid ei viitsi selle nimel pingutada. Ära lasku mugavustsooni. Näe vaeva, viimistle oma välimust oma mehe/naise jaoks, et näidata üles oma huvi tema vastu.

Sa ei algata seksi

Kui mõte seksi algatamisest teeb sind ärevaks ja kõik vabandused on otsa saanud, elad tõenäoliselt seksita abielus. Kui sa avaldad kallimale soovi, et tahad seksida, on see märk, et vähemalt üks teist vastutab abielus seksuaalse poole eest. Keegi peab seda tegema ja selles pole midagi halba, kui üks partneritest on n-ö vedur, kes hoiab seksuaalelu aktiivsena. Kui aga kumbki ei püüa, on teie seksuaalelu lõpp paratamatu.

Te ei ole emotsionaalselt lähedased

Pikema suhte puhul pole seks vaid füüsiline. See on väga tugevalt seotud sellega, kuidas te kumbki end oma suhte seisu pärast tunnete. Kõige parem eelmäng on see, kui partner teab, et sa ihaldad teda. Näita välja, kui oluline ta sulle on. 

Emotsionaalne armastus ja seksuaalne armastus käivad käsikäes. Kui sul on huvi esimese vastu, püsib ka huvi teise vastu. Kui sa ei tea, kust pihta hakata, võid oma kallimale alustuseks teha komplimente ja anda mõista, kui väga sa teda hindad. Veetke koos aega, kuula teda, näita välja oma huvi tema tegemiste ja mõtete vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles