15 asja, mis võiksid iga noore naise kodus olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauren Conrad.
Lauren Conrad. Foto: Christopher Polk/AFP

Sinu kodu peegeldab seda, mis toimub sinu peas. Seetõttu tasuks kodu kujundamisel hoolikalt läbi mõelda, kuhu mida paigutada.

Stiiliikoon ja mitme iluraamatu autor Lauren Conrad annab Cosmopolitanis nõu, millised asjad võiksid iga noore naise kodus olemas olla.

1. Veiniklaaside komplekt, kus on 8–12 klaasi. Odavaid veiniklaase on võimalik osta näiteks IKEAst (meile lähim asub Soomes). Ühesuguseid veiniklaase peaks olema piisavalt palju, et neist jätkuks väiksema seltskonna võõrustamiseks. Kahekümnendate lõpus ei ole enam sobilik juua ühekordsetest topsidest.

2. Vähemalt üks ilus vaip. Kui ülejäänud sisustuselemendid on pigem tagasihoidlikud ega torka silma, siis vaip võiks olla selline, mis annab ruumile värvi. Kvaliteetne vaip on üks parimaid investeeringuid, mida oma kodu heaks teha.

3. Korralik ja loogiliselt kujundatud töökoht. Kui sul on selline töö, et sa saad vahepeal ka kodus töötada, siis tasuks omale kujundada väike töönurgake. Spetsiaalses töönurgas töötades on tulemused palju paremad kui näiteks diivanil teleri ees või voodis tööd tehes.

4. Unikaalne leid kirbuturult. Enamik sisustuselemente võivad pärineda mõnest suurest sisustuspoest, kuid kirbuturult võib leida väga ainulaadseid asju, mille puhul võid täiesti kindel olla, et neid pole mitte kellegi teise kodus.

5. Mugav madrats. Mõtle sellele, et voodi on koht, kus sa veedad suure osa oma ajast. Veendu, et madrats oleks kvaliteetne, soodsama ostu puhul riskid sellega, et pead võib-olla üsna varsti madratsit vahetama.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Vähemalt üks kunstiteos. See ei pea olema midagi väga hinnalist, pigem selline maal või ese, mis sulle väga meeldib. 

7. Üks elus asi. See võib olla väike armas kutsikas või hoopis potilill – kodus võiks olla midagi elavat, mis muudaks ruumid hubasemaks.

8. Fotod sulle kallitest inimestest. Nüüdisajal on fotod peamiselt telefonis või arvutis, kuid aeg-ajalt tasuks mõned neist välja valida, ilmutada lasta ja panna ilusa raami sisse. Fotod on väga heaks sisustuselemendiks ja need muudavad kodu õhkkonna soojemaks.

9. Väike õmbluskomplekt. Aeg-ajalt võib juhtuda, et mõni nööp tuleb lahti või on tarvis mõnda rõivaeset parandada. Selle tarbeks võiks kodus olla väike õmbluskomplekt, kuna täiskasvanuna ei saa sa enam loota sellele, et ema su riideid parandab.

10. Nõudekomplekt külaliste tarvis. Igapäevaseks kasutamiseks võivad sul ju olla mõned vanemad taldrikud, mille kunagi ammu kodust kaasa võtsid, ent külaliste jaoks tasuks varuda ka ühesuguseid ning ilusamaid lauanõusid.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

11. Kohvi- ja/või teekann. Igal hommikul ei pruugi olla aega, et mõnest kohvikust kiirelt läbi hüpata ja kohvi kaasa osta. Pigem soeta omale kohvi- või teekann, olenevalt sellest, mida sa ise rohkem juua armastad. 

12. Vähemalt üks pudel vahuveini. Kunagi ei tea, millal külalised võivad ootamatult külla tulla või millal on tarvis midagi tähistada. Ole selleks valmis.

13. Tugev ja usaldusväärne kööginuga. Kui armastad süüa teha, siis on väga tähtis, et su köögis oleks vähemalt üks hea nuga, millele saad alati loota.

14. Taskulamp. See on üks neist hädavajalikest asjadest, millest on palju abi näiteks voolukatkestuse korral. Mõistlik oleks varuda ka küünlaid.

15. Usaldusväärne tolmuimeja. Kui siiani oled läbi ajanud vanema ja vaevaliselt töötava tolmuimejaga, siis nüüd on õige aeg see välja visata ning osta uuem ja võimsam masin. Tolmuimeja on koristamisel asendamatu kaaslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles