Hea põhjus, miks ei tasuks häbeneda introverdiks olemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole kahtlustki, et introverdid ja ekstraverdid on väga erinevad inimtüübid. Ekstraverte kiputakse eelistama, kuna nad on avatud suhtlejad ja suudavad igas seltskonnas kiiresti kohaneda. Paljude arvates ongi ekstravertsus normaalne, samas kui introvertsust peetakse ebanormaalseks. 

USAs on kindlaks tehtud, et introverdid moodustavad umbes kolmandiku rahvast. Nüüd on tuvastatud, et introverdiks olemist ei tasuks sugugi häbeneda, sellepärast, et uuringute järgi näevad introverdid maailma palju täpsemalt kui ekstraverdid, kirjutab Lifehack.

Näiteks tehti kindlaks, et introvertide suhtlusringis on palju rohkem erineva taustaga inimesi kui ekstravertidel. Introverdid kasutavad oma tagasihoidlikkust selleks, et paremini kõike jälgida, analüüsida ja ühiskonda mõista.

Vastupidiselt levinud arvamusele, ei ole introverdid sugugi halvad suhtlejad. Nad lihtsalt eelistavad olla pigem väikeses seltskonnas ja valivad, kellega nad vestlevad. Nende jaoks on suhete kvaliteet tähtsam kui kvantiteet. 

Muide, mõned uuringud on näidanud, et introverdid võivad olla lausa paremad juhid kui ekstraverdid. Introverdid oskavad aega paremini jagada ning nende suhtumine ärisse on samuti parem kui ekstravertidel. 

Kuigi introverdid võivad ühiskonnas vähem tähelepanu saada, on uuringud tõestanud, et see, mida ja kui palju nad maailma panustavad, on hindamatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles