Moeblogi: pildistamisest sõbrannaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu/Riina Varol

Osta.ee moeblogi autor Terje Telling annab nõu, kuidas koos sõbrannaga kauneid pilte teha.

Juba pikka aega oleme arutanud hea sõbranna Kerstiniga, et peaksime tegema koos pildistamise. Põhjusi leidsime õige mitu. Naljaga pooleks sai esimeseks argumendiks, et teeme ikkagi need pildid varem ära kui «parim enne on möödas» ja me juba küpsest ladvaõuna east oleme väärikalt väljunud ehk siis enne seda krimpsus faasi. Teiseks põhjuseks osutus see, et meil pole ühtegi sellist pilti, mis oleks meie kriteeriumite järgi kaunid, kvaliteetsed või vääriks raamimist. Tõsi, osad ühised Tais tehtud reisipildid viie aasta tagusest ajast on isegi enam-vähem kobedad, kuid ikkagi päris sellist, millega mõlemad rahul oleksime, polnud. Kolmandaks, miks mitte tähistada sõprust pildistamisega ning teha üks vahva ühine päev?

Kevadel veel Kerstin korra mainis, et võiksime nüüd sel aastal ikkagi selle pildistamise ette võtta ja seekord ei olnud see enam niisama sõnakõlks, vaid mõlema aus otsus. Niisiis, mõeldud-tehtud. Hea kamraad moefotograaf Madis Palm andis soovitusi fotograafi otsinguil. Sõelale jäi Riina Varol. Tema töid vaadates sümpatiseeris töö valgusega, kompositsioon, värvitunnetus ja see miski x- faktor, mida iga fotograaf pildile ei saa. Ühesõnaga, ta on Tegija suure algustähega. Edasi mõtlesime koha ja stilistika peale. Otsisime pilte, mis inspireeriks ja millest saaks edasi juhinduda. Ikka ja jälle lummasid meid ajakirjadest pikad androgüünsed modellid liivaluidetel võrratutes poosides, taustaks helesinine meri…ja sealt johtuvalt kaalusimegi mingil hetkel varianti, et teha pildistamine Männiku karjääris. Seal on kaunid varemeid, suured liivavallid ja taustana tundus vaimusilmas hästi toimivat. Oi, kuidas me pärast ennast tänasime, et me seda teed ei valinud!

Stilistika jäi minu kanda ning sobivad kleidid leidsime Kerstinile Iris Janvierist. Ehted saime juurde enda ehetekogust. Kerstinil minu kingitud Tanel Veenre lillad kõrvarõngad seeriast Kõrvamarjad ja minul Stuudio Nahk käevõru. Juuksuriga oli lihtne – meil mõlemal on üle kümne aasta olnud sama juuksur, Sülle Sulsenberg, kes on maailma parim. Ausalt. Meiki oskavad paljud väga hästi teha, aga minu silmis on üks guru – Katrin Sangla. Lisaks maailmatasemel meigitegemise oskustele on ta ka üks ütlemata ilusa hingega inimene.

Pildistamise päev lähenes ja leppisime Kerstiniga omavahel kokku, et me ei hakka stressama – saagu, mis saab ning naudime seda kui ühte kokkusaamispäeva paljude seast ja võtame kõike kui puhast lusti. Tegelikult võib tagantjärele öelda, et natuke ikka stressasime eelkõige ilma pärast, sest olime otsustanud, et stuudios ei tahaks pildistamist teha. Lisaks sellele, et suvel on õues mõnus värvidemöll, mida tahtsime parema tulemi saamisel ära kasutada, nõuab stuudios pildistamine ka kaamera ette jäävatelt professionaalsemaid oskusi, mida meil paraku Kerstiniga pole varnast võtta. Küll aga räägib meie kasuks ühes rütmis hingamine ning koos aastate jooksul jagatu ja kogetu.

Keskkonnaks valisime lõpuks vanalinna ja Meistrite Hoovi. Mõtlesime, et kus me ennast kõige loomulikumalt ja paremini tunneme – muidugi kohvikus! Ja see valik õigustas ennast. Seal kohviku laua taga kujutasime ennast Männiku liivaluidetel kohmakalt rullumas ning mõistsime kui suured käärid oleks olnud meie vaimusilmas ettekujutatud fotodel ja reaalsusel. Klantsajakirja kaunite gasellide asemel oleks olnud seal suure tõenäosusega kaks morska. Mida rohkem seda mõtet kerisime, seda naljakam see tundus…

Ka vanalinnas tehtud piltidel ei ole me võtnud teab mis posänge, kuid meie trump on meie sõprus, meie põimunud minevik, olevik ja tulevik. Seda me tahtsime pildile. Ja selle ka saime.

Terje ja Kerstin. Foto: erakogu/Riina Varol
Terje ja Kerstin. Foto: erakogu/Riina Varol Foto: Erakogu/Riina Varol

Mida on vaja fotosessiooniks?

* Head ettevalmistustööd – tee võimalikult palju enne pildistamispäeva ära ning ära jää imele ootama, et kõik asjad klapivad ja ilmuvad maa alt võluväel ise välja.

* Mõtle läbi koht, kus tahad pildistada. Soovitavalt koht, kus ennast hästi tunned. Paljud ilusad pildid on tehtud näiteks kodus või maakodus. Inimesed tunnevad ennast selles keskkonnas turvaliselt ja hästi ning see aitab saada paremaid ja loomulikumaid kaadreid.

* Kui võimalik, kasuta oma ala spetsialiste – pean silmas juuksurit ja meikarit.

* Kindlasti pööra tähelepanu stilistika peale ning mõtle hoolega läbi, millises stiilis pilte tahad saada – casual, glämm, rokk, kantri, pin up jne.

* Pildistamise päevaks võta kaasa hea tuju!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles