Lihtne retsept koolilapsele: munaroog kana ja pestoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munaroog kana ja pestoga
Munaroog kana ja pestoga Foto: Ragne Värk

Sügise ja koolialgusega kerkib päevakorda taaskord küsimus, mida võiks laps pärast koolist tulekut ise süüa valmistada, kui vanemad on alles tööl. Rannamõisa linnulihablogi perenaine Ragne Värk pakub välja ühe lihtsa ja kiirelt valmiva argiroa, mis on jõukohane ka koolilapsele.

Vaja läheb:

  • 1 suurem toores kartul
  • 1 peotäis küpsetatud broilerifileed
  • 1 sl pestot
  • 3 muna
  • veerand klaasi piima
  • soola
  • 1 sl odrajahu
  • 1 peotäis riivitud juustu

Koori ja pese kartul ning riivi riivi jämeda poolega. Kuumuta pannil sorts õli ning prae riivitud kartul selles läbi, sega sisse pesto ning maitsesta soola ja pipraga. Lase küpseda ning samal ajal klopi munad piima ja jahuga lahti, maitsesta soolaga. Vala munasegu pannile kartuli juurde. Tükelda munarooga kanaliha. Seejärel alanda veidi kuumust ja küpseta kaane all kuni munaroog hüübib. Raputa peale juust ning küpseta lõpuks ahjus grillrežiimil kuni juustu sulamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles