Kõige naljakamad valed, mida vanemad on lastele rääkinud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud olukordades on väikesed valed lubatud ja keegi ei tea seda paremini kui lapsevanemad. Vahel on lihtsam lapsele veidi luisata, et kodus oleks rahu ja vaikus.

Bored Panda kogus kokku kõige naljakamad valed, mida vanemad on oma lastele rääkinud. Loe ja anna kommentaarides teada, milliseid naljakaid valesid oled ise lastele rääkinud või mida mäletad oma lapsepõlvest.

1. «Kui sa sööd piisavalt palju juurvilju, siis muudab keha juurviljade maitset ja need maitsevad nagu kommid.»

2. Laps küsis isalt, miks on maantee ääres nii palju loomi, kes ei liiguta (viidates auto alla jäänud loomadele). Isa vastus: «Maantee ääres olevad loomad lihtsalt magavad seal, kuna maantee on väga soe.»

3. «Iga kord, kui sa midagi puudutad, saab üks kiisupoeg surma,» hirmutas üks ema oma tütart vältimaks seda, et laps poes igasuguseid asju katsub.

4. «Selle mänguasja jaoks ei müüda poes lisapatareisid.»

5. Ühel emal oli kombeks alati lasteaiakasvatajalt uurida, mida ta poeg päeva jooksul lasteaias korda saatis. Hiljem kodus rääkis ema pojaga neist asjadest ja luiskas pojale, et tal on eriline telekanal, kust ta päeva ajal poja tegemisi jälgib.

6. «Mu poeg kardab kloune ja ma ütlesin talle, et jäätiseautot juhib kloun. Iga kord, kui ta kuulis jäätiseauto muusikat tänavalt, jooksis ta oma tuppa.»

7. «Kui mu tütar oli väike, siis ma ütlesin talle, et iga kord, kui ta valetab, ilmub tema laubale punane täpike. Ma sain täpselt aru, kui ta valetas mulle, sest ta varjas alati käega oma laupa.»

8. «Mu vanemad ütlesid mulle väiksena, et iga inimene tohib ühes kuus rääkida 10 000 sõna. Kui sõnade limiiti ületada, siis ei ole inimene võimeline enne uue kuu algust rääkima. Mu isa tuletas mulle aeg-ajalt meelde, et ma oleksin ettevaatlik, sest ma olin juba 9000 sõna ära kasutanud. See sulges kiiresti mu suu.»

9. «Kui sa ei õpi lugema, siis sa kaotad kõnevõime.»

10. «Isa rääkis mulle, et õlilaigud on tänavatel sellepärast, et neis kohtades on auto üle sõitnud lastest, kes ei hoidnud üle autotee minnes vanematel käest kinni.»

11. «Mu ema ütles mu nooremale õele, et interneti-tädi lülitab internetiühenduse välja igal õhtul kell 18.00.»

12. Üks naine meenutas, et tema vanemad rääkisid talle väiksena, et võililled on illegaalsed ja kui nad kõiki võililli oma aiast ei eemalda, saavad nad trahvi.

13. «Mu vanemad ütlesid mulle, et teler töötab ainult siis, kui vihma sajab. Ma uskusin seda liiga kaua.»

14. «Tahtsime, et tütar vahel kala ka sööks ja seetõttu ütlesime talle, et kala on «argentiina kana». See toimis üsna pikka aega, kuni vanaema ükskord tõe paljastas.»

15. «Mulle öeldi, et kui ma närimiskummi alla neelan, hakkab kaka potis üles-alla põrkama. Ma nutsin iga kord, kui nätsu kogemata alla neelasin.»

16. «Mu ema ütles, et maavärinad tekivad sellepärast, et meie planeet võitleb ühe teise planeediga. Ma uskusin teda kuni teise klassini.»

17. «Kui me vahel vanaemaga linnas käies nägime soomusautosid – neid, millega tavaliselt raha transporditakse –, siis vanaema ütles mulle, et need autod koguvad kokku lapsi, kes ei oska käituda.»

18. «Ei, ma ei joo Coca-Colat. Kraanist tuli selline tume vesi, see on üsna vastiku maitsega, sulle see ei meeldiks.»

19. «Isa ütles mulle üks aasta, et jõuluvanal on kõrini küpsistest ja piimast, ta tahab hoopis õlut ja kartulikrõpse. Selline komme oli meie majas aastaid.»

20. «Isa andis mulle erilise kivi ja ütles, et kui ma kastan seda iga päev ja kivi kasvab suuremaks, siis ma saan omale koera. Ma kastsin kivi väga hoolikalt, aga see ei kasvanud. Ma ei saanudki koera.»

21. «Autosõidu ajal ei tohi autos sees ühtegi tuld põlema panna, kuna see pimestab teisi juhte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles