Kümme kõige paremat lauset, mida oma lapsele öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laps ehitab oma maailma üles vanemate öeldule toetudes. Vanemate julgustus määrab, kas laps tunneb täisväärtusliku, võimeka ja mõjuvõimsa inimesena. 

Loomulikult pole vanemad ainsad, kes lapse elu mõjutavad. Oma roll on ka meedial, sõpradel, õpetajatel ja teistelgi, kuid ema ja isa eeskuju on kõige muuga võrreldes enamasti esikohal, kirjutab Psychology Today. 

Selleks, et lapse arengut mitmekülgselt toetada, on siin järjestatud mõned laused, mida lapsed tahavad oma vanemate suust kuulda. 

10. Ma usun sinusse.

9. Elu armastab sind.

8. Ma toetan sind.

7. Me teeme seda koos. 

6. Sa võid elus teha, olla ja saada kõik, mida sa tahad. 

5. Elus tuleb alati õppida ja areneda, mitte püüda vaid täiuslikkust või ühtset tõde.

4. Saad seda, mida annad.

3. Erinevused rikastavad elu.

2. Eksimine on hea - see aitab õppida. 

1. Elu peaks olema lõbus.

Loomulikult on need laused kõigest algus, mille põhjal arendada lapse üldist maailmapilti ja elutervet suhtumist. Pealiskaudselt lugedes võib neist lausetest jääda lihtsakoeline mulje, ent tegelikult on nende taga midagi palju enamat. Näiteks väide «Elu armastab sind» ütleb lapsele, et maailm on sõbralik. Kui laps otsustab, et maailm on sõbralik, siis tahab ta palju suurema tõenäosusega oma unistusi ellu viia ja oma andeid teistele inimestele näidata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles